avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis cu scadenta in ziua de 20, depun actele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis cu scadenta in ziua de 20, depun actele preschimbarii ...

Permis cu scadenta in ziua de 20, depun actele preschimbarii permisului in data de 19 si nu mi se acorda dovada pt a putea conduce timp de 30 de zile. Dieci i suspendarea dreptului de a conduce. Este legal?
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 12:11, 21 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am mai întâlnit asa ceva, nu ați întrebat pe cei de la DRPCIV motivul pentru care nu v-au eliberat dovada ? Poate există un motiv legal.
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă jucați cu cuvintele: nu v-a suspendat nimenea dreptul de a conduce. Pur și simplu nu mai îndepliniți, temporar, condițiile pentru a putea conduce un automobil pe drumurile publice. De pildă starea dvs. medicală, în acest moment, este incertă, și nimenea din cadrul poliției nu poate să-și asume responsabilitatea să vă acorde o dispensă pe o perioadă de timp; ceva similar cu momentul în care ești prins sub influența alcoolului. Cine voiați să vă dea prelungirea, lucrătorul de la ghișeu? După ce solicitarea dvs. de prelungire a permisului va fi analizată, documentele însoțitoare validate, veți fi din nou aptă pentru conducere auto.
Dar, în final, chiar așa, stăm până în ultima zi?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La depunerea actelor pt. preschimbarea permisului de conducere se inmaneaza de catre lucratorul de la ghiseu o dovada inlocuitoare a permisului de conducere depus pt. preschimbare. Daca acesta tocmai a expirat nu veti primi nici o dovada inlocuitoare.Nu aveti la ce! Permisul dvs. vechi nu mai este valabil, deci si dovada nu va fi valabila!! Noul permis il veti primi prin Posta in maxim 15 zile.Eu va sfatuiesc sa nu conduceti autoturismul pana nu primiti noul permis de conducere!!! Amenda este destul de mare!!!! Cred ca 8 puncte de amenda :)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
hhs, utilizator
Stare de sanatate Este certa, din moment ce toate actele au fost depuse. In timp. Am fost nevoit sa anulez prenotarile din cauza muncii iar ultima a fost facuta cu 15 zile inainte.. In 35 de ani nu am incalcat niciodata legea dar totusi mi se suspemda dreptul de a conduce farà nici un motiv. Halal legi avem. Facute pt a promova coruptia. Multumesc oricum.

hotumattua a scris:

Nu vă jucați cu cuvintele: nu v-a suspendat nimenea dreptul de a conduce. Pur și simplu nu mai îndepliniți, temporar, condițiile pentru a putea conduce un automobil pe drumurile publice. De pildă starea dvs. medicală, în acest moment, este incertă, și nimenea din cadrul poliției nu poate să-și asume responsabilitatea să vă acorde o dispensă pe o perioadă de timp; ceva similar cu momentul în care ești prins sub influența alcoolului. Cine voiați să vă dea prelungirea, lucrătorul de la ghișeu? După ce solicitarea dvs. de prelungire a permisului va fi analizată, documentele însoțitoare validate, veți fi din nou aptă pentru conducere auto.
Dar, în final, chiar așa, stăm până în ultima zi?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
??????????????????????? Cred ca nu ati inteles ce v-am spus din lege. Nu v-a suspendat nimeni dreptul de a conduce. Insa dovada inlocuitoare a permisului se acorda doar daca acesta mai este valabil. Ori al dvs. expira a doua zi. Noul permis il primiti in urma verificarii dosarului depus .Pana atunci permisul dvs. este expirat, deci nu primiti nici o dovada! Dvs. puteti conduce autovehiculul si nu va intocmeste nimeni dosar penal pt. conducere fara permis, insa primiti amenda fiindca nu puteti prezenta actul doveditor ca dvs. aveti dreptul sa conduceti un autovehicul de categoria respectiva. Nu orice politist are acces online la baza de data a Politiei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
hhs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Restituire permis in weekend ic3man ic3man Am avut permisul suspendat 30 de zile, suspendare care expira astazi. Intrebarea mea este: pot sa conduc in acest weekend avand in vedere ca politia nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)