avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari - legalitate contract de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari - legalitate contract de comodat

Am urmatoarea problema:
In blocul in care locuiesc exista un apartament al carui proprietar a acumulat datorii foarte mari la furnizorul de utilitati si la asociatia de proprietari.
Cu toate acestea, desi apartamentul arata jalnic(este deconectatchiar şi de la energie electica), proprietarul a adus niste chiriasi cu care a incheiat un contract de comodat sub semnatura privata, desi nu a participat la imbunatatirile facute de locatari, in regie proprie la amenajarea/renovarea scarii(zugraveala pe casa scarii, inlocuirea geamurilor, reparatia scarilor, a acoperisului,etc.).
Chiriasii despre care vorbesc, au un comportament total inadecvat - fumeaza in apartament si pe casa scarii(in conditiile in care toti locatarii scarii sunt nefumatori), mirosul de fum intrand prin aerisirile din baie in toate apartamentele de deasupra(apartamentul cu pricina fiind la parter); au adus in apartament si un caine(maidanez), care bineinteles creaza disconfort celorlalti proprietari, etc.
Intrebare:
Care ar fi modalitatea legala sa ,, scapam" de acesti ,, musafiri nepoftiti", care nu stiu sa respecte ,,regulile casei" in care au intrat şi se complac sa traiasca in conditiile descrise mai sus
Caror organe ale statului ne putem adresa, si ce putem invoca ?
Am facut o sesizare scrisa la Primarie, prin Asociatia de proprietari, iar Primaria ne-a raspuns laconic ca nu este treaba lor şi sa ne adresam altor organe ale statului.
Aştept pareri. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:38, 22 Februarie 2017
Asociatia de proprietari a luat vreo masura impotriva proprietarului ptr recuperarea datoriilor?
Chiriasii isi platesc intretinerea din lista de plata?
Din pacate nu aveti prea multe posibilitati de a rezolva problema.
In afara de politie pe care ati putea-o solicita in caz de galagie in orele de odihna, conducerea asociatiei s-ar putea implica numai in privinta disconfortului pe holuri (fumatul), dar nici acolo mai mult decat niste slabe observatii...

Ce face omul cu proprietatea lui sau pe proprietatea lui, nu este treaba altora.
Si de multe ori din pacate, cum e si cazul dv., comunitatea nu-si poate spune punctul de vedere atunci cand un proprietar provoaca disconfort celorlalti.
Dar, ma gandesc ca ati putea folosi urmatorul articol din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, cu conditia sa aveti probe sau martori care pot sustine chemarea in judecata a proprietarului:
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugraveala executata foarte prost c0stel c0stel Buna ziua am si eu o problema cu asociatia de locatari unde lucuiesc - mai exact cu cei care administraza blocul . Povestea suna cam asa : S-au strans ... (vezi toată discuția)
Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)
Probleme cu un apartament inchiriat unui cabinet medical viorica76 viorica76 Buna ziua Cu ceva ani in urma vecinul de la parter a inchiriat apartamentul unui cabinet medical de ginecologie. Cabinetul medical nu le da voie ... (vezi toată discuția)