Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti daca pentru sumele primite in urma plecarii voluntare(art.55/b) este corect sa sa opreasca somaj(0.51%),cas(9.5%),cass(6.5%).Multumesc!
ART, din CCM:
"Art.51. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor, beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil; unitatea va plăti salariatului o indemnizaţie de concediere astfel :
Vechime in munca Salarii
0-5 ani 6salarii brute de baza
5-10 ani 8 salarii brute de baza
10 -15 ani 10 salarii brute de baza
15 – 20 ani 13 salarii brute de baza
20 -25 ani 15 salarii brute de baza
Peste 25 de ani 17 salarii brute de baza"
Acest articol este aplicabil numai salaritilor care sunt concediati pentru motive care nu tin de persoana lor ... nu si in cazul salariatilor care pleaca voluntar.
Prin urmare, in cazul plecarilor voluntare acordarea acelor compenatii trebuia sa se faca in baza unei decizii a conducerii societatii si nu in baza CCM-ului.
Daca au fost platite ca prime, atunci se opreste contributia la somaj.
pakos si freeelis v-au raspuns corect. Nu puteti pleca cu acordul partilor si totodata sumele obtinute sa le considerati drept indemnizatii de concediere. Nu cautati in acest forum raspunsul pe care il doriti dumneavoastra.
Plati compensatorii
IonAndrei
Am si eu urmatoarea intrebare: Este legal si carei legi,art. ... ,aln. .... este corect sa se retina contributiile sociale (somaj,sanatate,pensii) la platile ... (vezi toată discuția)