avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune in contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune in contract

Societatea al carui asociat sunt a incheiat anul trecut, in calitate de prestator, un contract de proiectare cu un beneficiar.Acest contract a fost semnat de catre un asociat, administratorul fiind in imposibilitate de a se prezenta la semnarea contractului.Acest contract a avut ca obiect "intocmirea unei documentatii PUD si obtinerea unui certificat de urbanism valabil in vederea construirii unui imobil". Societatea a obtinut pentru beneficiar C.U. si a intocmit P.U.D-ul pe care l-a supus avizarii C.T.U.A.T.Dat fiind faptul ca acel teren se afla sub incidenta PUZ Floreasca, autoritatea administratiei publice locale, a emis certificat de urbanism valabil in vederea construirii unui imobil P+3-4 E numai cu conditia intocmirii unui PUZ si aprobarii acestuia de catre C.G.M.B.
Desi obiectul contractului s-a realizat - intocmire PUD si obtinere C.U.,
Beneficiarul a depus plangere penala impotriva mea, ca si asociat si semnatar al contractului pentru inselaciune..Procurorul a incadrat fapta la art.215 alin.3 inselaciune in contracte si a inceput urmarirea penala impotriva semnatarului contractului-asociat
Vi se pare corect si just ca in tara asta sa ai plangeri penale pentru contracte legale
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 12:59, 14 Septembrie 2009
1.Obiectul contractului este "intocmire documentatie Plan Urbanistic Detaliu pentru amplasamentul din Bucuresti, str.G.P.nr.4, sector 2 si obtinerea unui Certificat de Urbanism valabil in vederea construirii unui imobil p+3".
Fac precizarea ca societatea a dus la indeplinire obiectul contractului..adica..a intocmit, depus si sustinut in fata comisiei TUAT din cadrul P.S.2 a PUD-ului si a obtinut si C.U.
Comisia TUAT a fost de acord cu solutia propusa prin PUD insa a solicitat beneficiarului intocmirea unui PUZ - lucru cerut si prin C.U.obtinut
2. Contractul nu s-a semnat direct cu beneficiarul, ci printr-un intermediar-patron al unei agentii imobiliare, deci practic nu intrunesc cond.alin.3 art.215
3.Cu beneficiarul m-am intalnit doar 1 data cand i-ma predat c.u. si documentatia p.ud.
Si mai am o nelamurire..de ce subiectul activ al presupusei infractiuni este semnatarul contractului?Sau asociatii societatii?
Sunt de acord cu sustinerea dnei.avocat Cermak Gruianu deoarece beneficiarul nu mi-a adus la cunostinta faptul ca terenul proprietatea ei era spatiu verde potrivit PUZ sector2. Mai mult la sfarsitu lunii august 2008 a aparutun act normativ - o.g.- prin care nu se mai da voie sectoarelor sa adopte PUD-uri modificatoare de PUZ ci acestea se fac numai prin PUZ-uri aprobate de C.G.M.B.
inca 2 intrebari: care este obiectul de activitate in baza caruia societatea dvs desfasoara acea activitate?
in baza carui contract, societatea intermediara a semnat contractul cu clientul respectiv?

mergeti cu toate documentele la un avocat pentru a putea vedea toate detalile si a va indruma in consecinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa puz? avramescuolimpia avramescuolimpia Buna ziua , am achizitionat un teren in extravilanul unei comune incadrat in circuitul agricol. Am inceput demersurile pentru PUZ. Ce doresc eu sa stiu sunt ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)