Buna ziua! Am depus o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere - peste 2 luni se implinesc 2 ani.Tatal copilului nu este in tara,nu i.au gasit bunuri in tara si astazi politistul care se ocupa de dosar mi.a spus ca el mai multe nu poate face...ca a trimis catre toate institutiile statului ce pot da informatii despre el....Nu inteleg de ce nu trimite dosarul catre parchet (sau care e urmatorul pas) sa pot cere comisie rogatorie si tot o data sa pot primi raspuns de la Ministerul de Externe in legatura cu adresa lui exacta+venituri . Este normal ca un dosar sa stea doi ani in raftul unui domn politist !?! Sunt mai mult decat nemultumita de atitudiea lui,mi.a spus ca el asteapta sa ii poata lua declaratie (fapt ce nu se va intampla niciodata,tatal copilului meu refuza sa comunice cu noi si nici nu s.a prezentat la tribunal) Printre altele mi.a spus ca tatal copilului poate declara ca i.a trimis haine si si alte bunuri si poate scapa .Dar unde sunt acele bunuri !?!?! Cred ca un politist trebuie sa fie impartial si fiecare din noi avem dreptul la "nevinovatie" pana la proba contrarie - cam asa spune legea,dar cum poate scapa cineva spunand munciuni!?! Cand tatal copilului meu nu i.a trimis niciodata macar 1 leu sau un caiet.... Vreau sa mi se faca dreptate!! Incotro??
Dar...simpla declaratie a tatalui nu cred ca ar fi chiar suficienta ca sa il exonereze de raspunderea penala.
Trebuie dovedit ca tatal este de rea-credinta.
Vedeti cum reusiti sa dovediti acest lucru.
O condamnare in lipsa pe asa ceva este greu de obtinut dar puteti incerca...
Organul de urmarire penala nu este obligat sa audieze persoana suspecta daca rezulta abandonul de familie.
Politistul poate merge la rudele lui ca sa afle detalii despre locul unde se afla.
Chiar eu l.am pus in legatura pe domnul politist cu bunicii paterni ai copilului meu.REA CREDINTA!!DA!! Pentru asta am nevoie de comisie rogatorie,stiu ultimul loc de munca si actualul,dar nu ii stiu adresa exacta (cred ca stim cu totii cum se locuieste in Uk- cate o familie in fiecare camera sau cel putin o persoana in fiecare camera) In urma cu aproximativ 1 an jumatate domnul politist l.a dat in consemn la frontiera dar tatal fetei a parasit tara mai tarziu,nu stiu daca eu sunt cea care aberez si am pretentii,dar l.am rugat astazi sa il mai dea o data in consemn la frontiera pentru ca eu ii stiu si datele de plecare cat si de venire in tara (dela bunicii paterni) dar mestecand intr.un pahar de cafea mi.a raspuns razand ca el nu da in consemn pe nimeni in fiecare zi... Mi se pare ca il protejeaza,de ce refuza sa trimita dosarul si de ce refuza sa il dea in consemn la frontiera inca o data !?! Cineva mi.a sugerat sa cer audienta la seful sectiei de politie.
Da!imi stiu acest drept si la ceasta nelamurire domnul politist mi.a spus ca nu fac decat sa adaug maculatura la dosar :( pentru ca toate plangerile se adauga la acelasi dosar...
Pensie intretinere
geoanna
Buna seara! Astazi am primit un semn de la tatal copilului meu...dupa 6 ani. mi.a trimis o imagine pe viber factura de la posta unde scrie negru pe alb ca a ... (vezi toată discuția)