avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie intretinere - plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie intretinere - plangere penala

Buna ziua! Am depus o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere - peste 2 luni se implinesc 2 ani.Tatal copilului nu este in tara,nu i.au gasit bunuri in tara si astazi politistul care se ocupa de dosar mi.a spus ca el mai multe nu poate face...ca a trimis catre toate institutiile statului ce pot da informatii despre el....Nu inteleg de ce nu trimite dosarul catre parchet (sau care e urmatorul pas) sa pot cere comisie rogatorie si tot o data sa pot primi raspuns de la Ministerul de Externe in legatura cu adresa lui exacta+venituri . Este normal ca un dosar sa stea doi ani in raftul unui domn politist !?! Sunt mai mult decat nemultumita de atitudiea lui,mi.a spus ca el asteapta sa ii poata lua declaratie (fapt ce nu se va intampla niciodata,tatal copilului meu refuza sa comunice cu noi si nici nu s.a prezentat la tribunal) Printre altele mi.a spus ca tatal copilului poate declara ca i.a trimis haine si si alte bunuri si poate scapa .Dar unde sunt acele bunuri !?!?! Cred ca un politist trebuie sa fie impartial si fiecare din noi avem dreptul la "nevinovatie" pana la proba contrarie - cam asa spune legea,dar cum poate scapa cineva spunand munciuni!?! Cand tatal copilului meu nu i.a trimis niciodata macar 1 leu sau un caiet.... Vreau sa mi se faca dreptate!! Incotro??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:42, 22 Februarie 2017
In acesti aproape 2 ani toate plangerile facute au fost la Parchetul de pe langa Judecatoria X .Toate plangerile au ajuns in dosar la domnul politist.Mi se pare ca o lungeste -scuzati.mi expresia- Ii stiu locul de munca,am nevoie ca un judecator sa imi aprobe cererea pentru comisia rogatorie. Mai mult de atat,mi.a spus ca dosarul poate fi clasat in caz ca nu sunt suficiente probe... Cum pot eu demonstra ca a plecat din tara cand el nu vrea sa il dea din nou in consemn la frontiera -repet : cunosc si ziua cand a venit in Romania si cand a plecat din nou.
Eu nici nu cred ca a fost vreodata dat in consemn la frontiera.
E f important ca stiti unde lucreaza. Il puteti executa in strainatate prin ministerul justitiei.

[ link extern ]
[ link extern ] /

Iar pt marire, il puteti actiona in judecata si in instanta faceti cererea pt comisie rogatorie pentru a-i dovedi veniturile.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Are sa plateasca deja pensia de intretinere pentru 2 ani si,dar sa il execut in Uk costa mai mult decat imi datoreaza el mie.Am apelat la un avocatanul trecut in aprilie ,am comunicat prim mail mi.au cerut 600lire " I would need to spend time considering the papers which is chargeable and I would need an initial payment on account retainer of 600 £ " Cred ca cei 600 e doar inceputul...
Multumesc!Multumesc!Multumesc!!!
Nu ma refeream la o executare in strainatate direct de catre dvs cu ajutorul unui avocat strain, ci prin ministerul nostru de justitie. Avem si lege in acest sens
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere geoanna geoanna Buna seara! Astazi am primit un semn de la tatal copilului meu...dupa 6 ani. mi.a trimis o imagine pe viber factura de la posta unde scrie negru pe alb ca a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara george-eugen george-eugen platesc 200 pensie + 300 din urma egal 500 pe luna ,dar ea vrea tot si nu am de unde tot ma poate da in consemn la frontiera ? (vezi toată discuția)
Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)