avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract achiziție imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract achiziție imobil

Buna seara tuturor! Ma numesc L.Ionut si am o intrebare legata de un antecontrac de vanzare cumparare al unei garsoniere.
Il luna octombrie 2016 am facut un antecontract de vanzare cumparae la un notariat intre mine si dezvoltator achitând atunci un avans de 20.000 euro din totalul de 25.000 . Antecontractul expira vineri 24.02.2017. Exista vre-un risc daca nu il reinoiesc? Daca dezvoltatorul zice că nu poate saptamana aceasta sa meargă la notar si spune ca de luni încolo sa mergem sa reanoim antecontractul, se poate intampla ceva daca este expirat? Precizez ca dezvoltatorul nu este încă gata cu utilitățile si intabularea,cadastru ( actele necesare ptr contractul de vanzare cumparare)
Va multumesc frumos pentru atentia acordata. Ionut din Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 15:47, 28 Februarie 2017
Mergeți la notariat în data de 24.02, pregătit pentru a vă îndeplini obligația de plată a restului de preț. Dacă dezvoltatorul nu se prezintă, solicitați notarului să emită o încheiere de certificare privitor la prezența dvs și lipsa dezvoltatorului. Dacă se prezintă și dezvoltatorul, aveți posibilitate încheierii unui act adițional de prelungire a termenului sau certificarea de către notar a neîndeplinirii obligației de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare de către dezvoltator.
În nici un caz să nu lipsiți în ziua de 24.02. deoarece dezvoltatorul se poate prezenta și poate să susțină că dvs nu ați dorit încheierea contractului, existând riscul să pierdeți suma dată ca avans.
Părerea mea este că trebuie să vă prezentați la notar cu un avocat, așa cum ar fi trebuit să faceți de la bun început.
Va multumesc frumos pentru informatii. Cu siguranta va voi urma sfaturile.
Va doresc multa sanatate si o seara frumoasa in continuare.
Din punctul meu de vedere, trebuia sa il notificati in scris in sensul de a se prezenta la notar pana la data la care a expirat antecontractul. Daca nu ati facut asta si nu era prevazut in antecontract ca in data de 24.02.2017 partile ar fi trebuit sa se prezinte pentru incheierea actului aditional, verificati ce scrie in document cu privire la aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate incheiere act aditional Ionut Moncea Ionut Moncea Buna ziua, Doresc sa cumpar un loc de parcare, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare care a expirat in luna Noiembrie 2017 dar nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara.va rog sa ma indrumati ce se poate face in urmatoarea ... dona c dona c Buna seara.Va rog sa ma indrumati ce se poate face in urmatoarea situatie: in 2005 am semnat un antecontract de vanzare -cumparare pentru terenuri ... (vezi toată discuția)
Contract la notar katalyna76 katalyna76 Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)