avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sa fac - credit cu adeverinta falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sa fac - credit cu adeverinta falsa

Anul trecut în luna Noiembrie am fost sfătuit de un amic sa fac un împrumut cu o adeverință de salariat semnată de el ( pătronul unei firme) la care eu nu eram angajat. Condiția pusa era că sa ii dau și lui jumatate din suma cu promisiunea că el va plăti primele 2 rate. Nu s-a ținut de promisiune. Auto denunțul este o soluție ?
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 14:00, 28 Februarie 2017
Platiti creditul in primul rand. Daca veti fi depistati o sa vi se intocmeasca dosar penal la amandoi pentru fals si inselaciune.
Denuntul nu ajuta decat eventual pentru a se retine circumstante atenuante judiciare, nu va asigura impunitatea.
Despre ce suma este vorba?
Amândoi răspundeți penal.
Buna ziua,

Trebuie sa aveti mare grija deoarece am intalnit un astfel de caz in care cineva a folosit o adeverinta falsa pentru a obtine un credit de la banca . Persoana nu a reusit sa faca creditul deoarece s-a sesizat dep. juridic al banicii. Ideea este ca, chiar daca banca nu a suferit nici un prejudiciu i-au facut plagere penala iar persoana s-a ales cu dosar penal.
Ma gandesc ca daca creditul a fost acceptat ati trecut de verificari. Ca sa nu aveti probleme paltiti la timp sau achitati-l integral daca puteti.
Un auto-dentunt ar duce cu siguranta la un dosar penal cu consecinte mai usoare pentru denuntator.
.... poate ar fi bine sa va angajeze respectivul acum... :-/
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Gherghina Breniuc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)
Anselaciune art 215 al1,2si3c/p si art290 c/p Marius virgil Hogea Marius virgil Hogea buna ziua mi sa antocmit d.p pentru anselaciune datorita faptului ca nu am achitat restantele bancare si mi sa spus ca adeverinta de venit ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si uz de fals cvidanut cvidanut Buna seara. am si eu o problema destul de grava dupa parerea mea. Am luat un credit in 2006 de la Libra bank,cu ajutorul unui prieten care lucra la banca care ... (vezi toată discuția)