avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, parasirea domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, parasirea domiciliului

buna ziua,
as dori sa va dresez o intrebare usor complicate.
sunt casatorita si ma un baietel de 5 ani. doresc sa divortez de sotul meu deoarece exista neintelegeri iar principalul motiv este casa in care locuim,proprietatea mamei lui, care este intr o stare avansata de degradare, iar sotul meu nu doreste sa mutam spre binele baietelului.
detin o locuinta, a parintilor mei decedati, in proportie de trei sferturi, dar nu exista succesiune dezbatura din pricin fratelui care nu doreste sa faca nici un act..
eu ma pot muta acolo cu baiatul dar, pot fi acuzata de parasirea domiciliului?
sau poate cineva sa spuna ca aceea casa nu este a mea,
ce pot face?

multumesc tare mult

Nu va poate acuza de parasirea domiciliului.
Introduceti actiunea de divort, solicitati instantei si exerictarea autoritatii parintesti in comun de catre ambii pariniti, stabilirea domiciliului minorului la dvs (la adresa unde urmeaza sa va mutati, respectiv casa mostenita de la parinti) si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
Casa este a dvs in coproprietate cu fratele dvs, sens in care nu va poate acuza nimeni de acest lucru.

Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
multumesc foarte mult.
Poate gasiti o rezolvare la comun, o intelegere, inainte sau dupa plecare. E absurd sa va despartiti din cauza ca nu va intelegeti cu privire la casa x sau y, mai bine vorbiti despre ce variante mai sunt, vanzare, chirie, reparare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare Lorena13 Lorena13 Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta: Din casnicia cu sotul meu a rezultat un copil minor, acum are varsta de 3 ani. Noi, parintii avand locuinte ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva sotului dulcedor dulcedor buna ziua! mi-e tare greu sa scriu cele ce urmeaza,dar am mare nevoie de un sfat si din cele vazute pe forum sper sa ma poata ajuta si pe mine ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)