avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema cu liceul fiului meu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema cu liceul fiului meu!

Buna ziua tuturor!
Am o problema serioasa cu transferul de la liceul fiului meu catre alt liceu. Am obitnut aprobarea de la liceul unde vrem sa-l transferam, dupa un an de tatonari si asteptari, iar acum nu i-au aprobat in Consiliul de Administratie transferul de liceul unde este actualmente fiul meu, elev in clasa a 10-a. Am expus in cerere motivul principal pentru care vrem sa-l transferam (liceul de acum este foarte departe de casa si vrem sa-l supraveghem mai atent).
Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac in continuare si ce sanse as mai avea. Nu mi se pare just sa oblig un copil sa ramana la un liceu atata timp cat am obtinut aprobarea in altul mult mai aproape, unde ajunge in max. 30 minute fata de actualul unde face aproape o ora si cu mari probleme din zona unde sunt persoane rau famate (persoane care se drogheaza si care ii jefuiesc pe copii).
Va multumesc anticipat,
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:40, 11 Septembrie 2009
Puteti sa va adresati Inspectoratului Scolar de care apartine acel liceu sau Ministerului Educatiei, cu toate ca potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar - aprobat prin O.M. nr. 4925/08.09.2005 - (art.135) , aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
Multumesc pentru raspuns, dar mi se pare o ineptie sa nu-l lase sa plece din liceu, atunci nu se vad interesele copiilor, ci interesele liceelor. Eu credeam ca se face ce-i mai bine pentru copiii nostri. Sunt dezolata si scarbita, nu mai pun faptul ca aceea Ordonanta prin care este obligatoriu ca fiecare clasa sa aiba cel putin 25 copii incurajeaja prostia deoarece sunt obligati sa-i faca absolventi si pe cei care nu merita numai ptr. a avea clasele acoperite cu elevi.
Adresati-va si Inspectoratului scolar cu aceasta problema. Cum anume au motivat cei de la liceul fiului dvs. refuzul ? Nu ar fi chiar neobisnuit insa acest refuz, cunosc si eu cazuri. Scolile refuza transferul pentru a nu-si pierde numarul de elevi.. Insa dvs. ati invocat motive plauzibile ...N u stiu in ce clasa este fiul dvs. , isa, presupun ca ar fi fost mai simplu daca trensferul ar fi operat la finele clasei a X-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa aleius aleius Buna ziua,am o situatie destul de dureroasa pentru nepotelele mele. Sunt doua surori la 1 an diferenta,dar au urmat cursurile scolare in acelasi an.Anul ... (vezi toată discuția)
Transfer elev de la un liceu la altul veronika77 veronika77 Sunt mama unui adolescent de 17 ani,care in urma cu 3 ani a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastica acuta,diagnostic care necesita un transplant,pe care de ... (vezi toată discuția)
Transfer intersemestrial dumitrescu30 dumitrescu30 Buna ziua . Vreau sa ma transfer in vacanta intersemestrială la alt liceu, dar cu păstrarea profilului . Art. 155 din Ordinul 5079/2016 prevede că ... (vezi toată discuția)