avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Decizie desemnare coordonator activitati de protectie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Decizie desemnare coordonator activitati de protectie a sanatatii in relatie cu mediul in unitatile sanitare

Buna seara, sunt personal civil as.med.generalist intr o unitate medicala militara si desfasor activitati de inspectie sanitara in unitatile de garnizoana , in plus se vrea desemnarea mea - coordonator activitati de protectie a sanatatii in relatie cu mediul cfr.ord.nr.1226/03.12.2012, in conditiile in care nu am nici un curs de specialitate in domeniu si activitatile pe care le desfasor ca inspector sanitar imi ocupa tot timpul. Mentionez ca pana anul trecut aceasta activitate a fost realizata de un ofiter, medic, sef de compartiment, care declara ca va intocmi in continuare documentele specifice acestei activitati, dar eu sa le semnez, ceea ce nu mi se pare legal.Va rog, sa mi spuneti daca este legala aceasta desemnare, daca pot fi obligata sa semnez aceasta desemnare fortata si sa imi asum prin semnatura responsabilitatea unor documente neintocmite de mine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rof , utilizator 17:23, 24 Februarie 2017
Ordinul MS nr.1226/ 2012 nu cred ca se refera si la activitati din domeniul militar, daca nu este insusit de catre MApN.
In plus, citesc din document:
-Art. 55 (1)Fiecare unitate sanitară este obligată să asigure instruirea şi formarea profesională continuă pentru angajaţi cu privire la gestionarea deşeurilor medicale, în oricare dintre următoarele situaţii:
a)la angajare;
b)la preluarea unei noi sarcini de serviciu sau la trecerea pe un alt post;
c)la introducerea de echipamente noi sau la modificarea echipamentelor existente;
d)la introducerea de tehnologii noi;
e)la recomandarea persoanei desemnate să coordoneze activitatea de gestionare a
deşeurilor rezultate din unitatea sanitară existentă care a constatat nereguli în aplicarea
codului de procedură, precum şi la recomandarea inspectorilor sanitari de stat;
f)la recomandarea coordonatorului activităţii de protecţie a sănătăţii în relaţie cu mediul;
g)periodic, indiferent dacă au survenit sau nu schimbări în sistemul de gestionare a
deşeurilor medicale.
(2)Perioada dintre două cursuri succesive este stabilită de persoana desemnată din cadrul
direcţiei de sănătate publică judeţene să coordoneze activitatea de gestionare a deşeurilor
rezultate din unităţile sanitare existente în judeţ, dar nu trebuie să depăşească 12 luni.
-Art. 58 Coordonatorul activităţii de protecţie a sănătăţii în relaţie cu mediul din unităţile sanitare;
a)este cadru medical certificat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul
Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar (CNMRMC), o dată la 3 ani;
Din mesajul dvs. nu reise ca ati primit instruirea necesara si nici nu sunteti certificat de INSP pentru a ocupa respectiva functie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie modificare unilaterala cim drdrs1976 drdrs1976 Buna seara, Sunt angajata ca medic epidemiolog intr-un spital de psihiatrie si am primit o decizie de numire ca si coordonator al activitatii de protectie a ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii - medici si asistente medicale lily1983 lily1983 buna as vrea sa rog sa-mi trimiteti instructiuni de protectie a muncii pentru medici si asistente medicale. Mersi (vezi toată discuția)
Norme de protectia muncii si psi - instruire angajati angelica36 angelica36 buna ziua. care este documentatia necesara la dosar pentru protectia muncii si psi? sunt intr-un complex comercial deci cum se face in acest caz ... (vezi toată discuția)