avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfuri fara factura in contabilitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfuri fara factura in contabilitate ...

Buna ziua!
Am o intrebare. Am in stoc ceva marfuri din anii trecuti care nu apar in contabilitate si as vrea sa le vand. Am gasit clienti la marfuri, dar problema este ca le trebuie facturi pentru a se inregistra cu ele in contabilitate. Pentru a putea emite si eu, la randul meu, facturi, ce pot sa fac sa-mi inregistrez marfurile si la mine in contabilitate. Pot face un contract de donatie intre mine (ca persoana fizica) si firma mea pentru a dona marfurile, iar apoi sa pot sa le vand mai departe? Voi plati la stat si tva-ul si impozitul pe profit ca sa nu fie probleme? Este legal?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:41, 13 Septembrie 2009
Faceti un borderou de achizitie in acest caz,apoi le puteti vinde mai departe cu factura
Grija la data de pe borderou sa fie cu ceva zile mai in urma decat factura sau cu o zi inainte
doar atat? un borderou de achizitie? si acolo pot trece auma de 0 lei?
Cum sa treci suma de 0 lei?! Treci o suma oarecare mai mica decat pretul de vanzare fara TVA (marfa fiind achizitionata de la persoana fizica nu deduci TVA) si faci NIR la pretul tau de vanzare daca ai magazin cu amanuntul sau la pret de cumparare daca faci comert cu ridicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta crischiaga crischiaga Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri? (vezi toată discuția)