avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune scurta sau Hotarare ce tine loc de act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune scurta sau Hotarare ce tine loc de act autentic

Situatia e urmatoarea:
GV cumpara de la TC un teren si casa cu chitanta de mana in 1989.
TC nu era proprietar ci unic mostenitor a lui TA si TB , fara a fi insa dezbatuta succesiunea.
GV vrea sa faca acte.
Poate GV invoca just titlu respectiva chitanta de mana pt uzucapiunea de scurta durata, chemand in judecata adevaratii proprietari, prin mostenitor TC ? SAU mai bine GV face actiune pt pronuntarea unei hotarari ce tine loc de act autentic considerand ca TC ca si mostenitor al lui TA si TB a primit in proprietate respectivul bun pe care l-a vandut doar prin chitanta de mana ? mentionez ca in acest din urma caz trebuie facuta si deschiderea succesiunii defunctilor prorietari TA si TB pentru TC ceea ce inseamna timbraj suplimentar.. , insa e posibil ca aceasta din urma sa fie solutia corecta de adoptat in instanta..
Pareri ?

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)