avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - Jonctiunea posesiilor cu antecesori in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - Jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o stapanesc de atunci. Tatal meu a decedat intre timp, insa mama traieste.
Cum pe CF este trecut vanzatorul din 1982, care a decedat intre timp in anul 1989, dorim sa invocam uzucapiunea pe DL 115/1938 (ne aflam in Transilvania, Sibiu), respectiv de 20 de ani de la decesul proprietarului tabular.
Pot eu in calitate de fiu sa invoc uzucapiunea, prin jonctiunea posesiei cu cea a parintilor mei, atata timp cat mama e in viata? Sau doar ea poate?
Apoi, proprietarul tabular a decedat in 1989. A avut sotie si 3 copii care toti sunt decedati. In urma copiilor au ramas nepotii care sunt in viata, dar nu le stim nici adrese, nimic.
Pe cine chemam in judecata? Succesiuni nu s-au dezbatut, in CF aparand doar defunctul de la care parintii mei au cumparat cu contract de mana. Va multumim!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe dl 115/1938 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin CONTRACT de mana, tatal meu a cumparat o casa cu terenul aferent, in care locuim ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune in baza d.l.115/1938 shiba shiba Buna seara tuturor! Am o speta mai deosebita si poate ma puteti ajuta. Un teren situat in Ardeal deci, regim de Carte funciara, uzucapiune in baza art.28 ... (vezi toată discuția)