avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Uzucapiune pe DL 115/1938
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Uzucapiune pe DL 115/1938

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin CONTRACT de mana, tatal meu a cumparat o casa cu terenul aferent, in care locuim de atunci. Tatal meu a decedat intre timp, insa mama traieste.
Cum pe CF este trecut vanzatorul din 1982, care a decedat intre timp in anul 1989, dorim sa invocam uzucapiunea pe DL 115/1938 (ne aflam in Transilvania, Sibiu), respectiv de 20 de ani de la decesul proprietarului tabular.
Pot eupersonal in calitate de fiu sa invoc uzucapiunea (am devenit major in anul 2000) prin jonctiunea posesiei cu cea a parintilor mei, atata timp cat mama e in viata? Sau doar ea poate?
Apoi, proprietarul tabular a decedat in 1989. A avut sotie si 3 copii care toti sunt decedati. In urma copiilor au ramas nepotii care sunt in viata, dar nu le stim nici adrese, nimic.
Pe cine chemam in judecata? Succesiuni nu s-au dezbatut, in CF aparand doar defunctul de la care parintii mei au cumparat cu contract de mana. Va multumim!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune in baza d.l.115/1938 shiba shiba Buna seara tuturor! Am o speta mai deosebita si poate ma puteti ajuta. Un teren situat in Ardeal deci, regim de Carte funciara, uzucapiune in baza art.28 ... (vezi toată discuția)