avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neschimbare nume dupa sentinta de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neschimbare nume dupa sentinta de divort

Persoana x a divortat-cf. sentintei de divort trebuia sa revina la vechiul nume.La 3 ani dupa divort a cumparat un teren si la intabulat pe numele dinainte de divort,dupa inca1 an si-a schimbat buletinul si a revenit la vechiul nume.Ce rectificari trebuie sa faca la notar ,carte funciara ca sa-l poata vinde?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:44, 24 Februarie 2017
Nicio rectificare.
La vanzare prezinta la notariat hotararea de divort si copia certificatului de casatorie.
Notarul a zis ca din punctul lui de vedre este ok ,dar la cartea funciara este o problema
Pai care e problema?
Notarul scoate extrasul de CF ptr informare si pe cel ptr autentificare.
Atata timp cat exista documente prin care se demonstreaza ca proprietarul din CF este acelasi cu cel care vinde unde e problema?
El spune ca trebuie sa vina si vechiul vanzator-care e in strainatate- si sa faca un aditional la contract
Vechiul vanzator nu mai are nicio legatura cu proprietatea vanduta din momentul semnarii contractului de vanzare cumparare.
Ce act aditional sa faca dupa x ani? Ca in locul cumparatorului XY a vandut de fapt lui WY care este de fapt aceeasi persoan adoar ca si-a schimbat numele? Este o aberatie!

Sa caute alt notar.

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil prin credit prima casa marian_coanda marian_coanda Buna seara, Vreau sa achizitionez un imobil prin programul Prima Casa>Am ajuns la o intelegere de principiu cu proprietarul , dar aici apare o mica ... (vezi toată discuția)
Cartea funciara Floroba Floroba Buna ziua , Doresc sa achizitionez un teren intravilan in Bucuresti si am facut la notariat cu vanzatorul o promisiune bilaterala de vanzare cumparare , ... (vezi toată discuția)