avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Buna ziua,
Am si eu o problema:acum cativa ani am primit mostenire de la o bunica o bucata de teren pe care am facut act de proprietate si ulterior am constuit o casa.Problema este ca drumul de acces este comun cu mostenitorii bunicii .Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez pentru a avea legal drept de trecere .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alinadorin , utilizator 18:25, 24 Februarie 2017
Buna ziua,
daca nu va intelegeti OMENESTE atunci va trebui sa solicitati prin instanta constatarea dreptului la acces printr-un drum de servitute in temeiul art. 617 C.Civ.
Pe mine ma intereseaza daca exista posibilitatea sa primesc acceptul notarial al mostenitorilor.Momentan nu se pune problema unei neintelegeri intre noi,vreau asta pentru o siguranta in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces armaghedon_now armaghedon_now Urmeaza sa fiu pus in posesie de catre primarie pe un teren aflat in mijlocul unui domeniu public. Acolo a fost identificata mostenirea de la bunici de catre ... (vezi toată discuția)
Acces drum de servitute b30ufi b30ufi Buna ziua, Am primit de curand o bucata de teren de a parintii mei.Accesul la parcela se face pe un drum de servitute care este proprietatea parintilor si a ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)