avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan

Buna ziua. Tatal meu poate vinde un teren ( desi este titular) fara acordul nostru,a copiilor. Mentionez ca mama e decedata. Va rog sa-mi raspunde-ti.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:02, 24 Februarie 2017
Buna ziua,
Daca nu s-a facut succesiunea si terenul era al ambilor parinti, NU pana la dezbaterea succesiunii. (Poate, eventual, sa-si vanda doar cota parte indiviza).
Daca acel teren a apartinut DOAR tatalui atunci DA!
Oricine poate sa-si instraineze bunurile proprii in timpul vietii fara acordul unor eventuali mostenitori!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire dupa moartea mamei - succesiunea nu s-a deschis si tata vrea sa vanda flore flore Locuiesc intr-un apartament cumparat de parintii mei,mama a decedat in 2001.Mentionez ca eu locuiesc in acest apartament impreuna cu tatal meu dar nu ne ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune silema silema Este vorba de o mostenire; mama a decedat, tata traieste si ar vrea pe timpul vietii sa imparta celor trei copii, nu neaparat in in mod egal, (unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)