Iata cazul: am un judecator de prima instanta. El lucreaza in tribunalul X, si face cerere la CSM , sa fie transferat la un alt tribunal Y. Primeste raspuns negativ de la CSM, cu urmatoarea motivare: se respinge transferul dvs., deoarece sunt 7 locuri vacante de judecator la tribunalul X.
Deci CSM raspunde ca e un deficit de judecatori, si nu poate abroba transferul . Mai departe, judecatorul cheama in judecata la CA , CSM. Pe ce baza de art. ? Si ce sa vezi, judecatorul castiga procesul in CA din prima, si CSM , nu face contestatie.!
Deci judecatorul CA, aproba transferul, si astfel se muta la tribunalul Y. Intrebarea mea este, ce motivare a dat judecatorul CA in decizia de transfer, cand la tribunalul X era lipsa 7 judecatori ? A fost santajat judecatorul CA , sa dea aceasta decizie ? Cumparat e putin probabil . Care este logica, pt. ca eu nu vad una ? cine ma poate lamuri ?
Nu stiu nr. de dosar. Totusi, eu nu cred ca pe portalul instantei de apel, este trecuta motivarea. Ea este trimisa numai la partile din litigiu, CSM si acest judecator care sa transferat. Asta daca exista asa ceva , pt. ca e posibil sa nu exite motivare deloc. Deobicei , cand nu poate justifica/motiva decizia, judecatorul pur si simplu n-o mai scrie . Pt. ca n-are ce sa scrie. Nu poate inventa lucruri fapte care nu au existat vreodata .