Buna ziua! Am facut o 'boacana' in vara lui 2017 cand am fost prins cu 2 tigari rulate ce contineau canabis. Dupa muuult timp am fost instiintat de dosarul penal, dupa care la inceputul lunii mai am primit o citatie de la DIICOT ca sa prezint la o data pe care nu o intelegeam(12, 14, 15 sau 17 mai), asa ca am mers de buna voie si nesilit de nimeni la sediul DIICOT in data de 7 mai, sa intreb de data. Domnii de acolo mi-au spus sa intru, mi-au dat niste foi in care scrie ca se dispune renuntarea la urmarirea penala, etc..si ca trebuie sa achit x de lei cheluieli judecatoresti(sau judiciare, ceva de genul) in 20 de zile si sa fac 30 de zile(60 de ore) de munca in folosul comunitatii. Din cate am inteles, mai trebuie sa primesc ceva instiintare de la judecatorie(tribunal), ca sa fie si judecatorul de acord cu renuntarea la urmarirea penala.
Seara in data 7 mai, am vazut ca am primit o instiintare si citez 'va insiintam ca la data de 3.05.2018, ora 14.20 am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente cu dosarul nr.xxxx/xxx/xxxx, aflat pe rolul instantei TRIBUNALULUI X, Sectia Penala cu sediul in y...y, Romania. Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 3 zile de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 7 zile, pentru inmanarea actelor de procedura la sediul instantei TRIBUNALULUI X, Sectia Penala, camera x, in zilele lucratoare, intre orele 9-12. De asemenea, mentionam ca, in cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicarea actelor in termenul de 7 zile, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.' Aici intervine nelamurirea mea:
1. Cei x lei, trebuie sa i achitat in 20 de zile, indiferent ca imi vine instiintarea sau nu de la tribunal?
2. Cele 60 de ore in folosul comunitatii, trebuie facute dupa ce am fost la tribunal?
3. La tribunal, am nevoie de avocat sau mi o sa mi se dea unul din oficiu, daca procurorul a spus sa se renunte la urmarirea penala?
4. Am nevoie de alte acte la tribunal, pe langa dosarul pe care l-am primit de la procuror?
5. In data de 3 mai am primit instiintarea de la tribunal sau atunci trebuia sa merg? Sau pot sa merg intre orele 9-12, oricand dupa 3 zile dar nu mai de 7 zile, adica intre 6 mai-10 mai?
Multumesc frumos ! :)