avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de accidente pentru angajatii firmei ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de accidente pentru angajatii firmei (platita de firma).

buna ziua
-firma a incheiat asigurare de accidente a angajatilor (platita de firma)
- pe data de 14.01.2017 fiind in concediu medical (probleme inima pe perioada 11-20 . 01 2017).am alunecat si m-am procopsit cu o entorsa la picioru sting confirmata de spitalu de urgenta prin fisa UPU
-fiind deja in CM nu am primit alt concediu medical pentru entorsa
-de pe 22 am primit alt CM pentru 9 zile cu diagnostic entorsa.
- am trimis toata documentatia la firma de asigurari si am fost instintat ca primesc despagubiri numai pe cele 9 zile cu diagnostic entorsa

intrebare: pentru perioada 14-20. 01.2017 este corect sa nu primesc despagubiri pentru ca deja eram inCM cu alt diagnostic?
Cel mai recent răspuns: roiban , utilizator 10:57, 26 Februarie 2017
mentionez ca asiguraea este pentru riscuri acoperite 24 ore din 24
Buna ziua,

Modul de interpretare a calculului indemnizatiei pentru incapacitate de munca, se face in baza conditiilor de asigurare specifice fiecarui asigurator.

Ca regula generala, pierderea temporară a capacităţii de muncă (ca urmare a unui accident), trebuie certificată printr-un document medical emis de o autoritate competentă.

Pentru spitalizare / concediu medical la domiciliu, calculul despagubilor se face prin înmulţirea indemnizaţiei zilnice de spitalizare / concediu medical la domiciliu cu numărul de zile efectuate.

Depinde foarte mult daca polita de asigurare continea si Franşiza temporală: perioada de timp calculată în număr de zile şi menţionată în Specificaţia Poliţei, pentru care nu se plătesc indemnizaţii.

In cazul dvs., s-a luat in calcul numarul de zile pentru care ati prezentat CM efectiv pentru entorsa - se pot verifica conditiile de asigurare.
- referitor la ,,pierderea temporară a capacităţii de muncă (ca urmare a unui accident), trebuie certificată printr-un document medical emis de o autoritate competentă", aceasta a fost certificata prin fisa UPU emisa de spitalu de urgenta ( autoritate competentă) in ziua evenimentului, dar fiind deja in CM, legal nu se putea emite alt concediu medical pentru entorsa
- o sa solicit la firma asiguratoare daca este menţionată în Specificaţia Poliţei perioada de timp calculată în număr de zile pentru care nu se plătesc indemnizaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata platita de angajator iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o situatie. In august anul acesta fiind angajata la o firma multinationala m-am imbolnavit si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical irina_marieta irina_marieta Avem un salariat angajat din data de 26.08.2019 care in luna Ianuarie 2020 a adus un CM cod 06 – urgenta., initial pt perioada 23-25.01.2020, cod diagnostic ... (vezi toată discuția)