buna ziua
-firma a incheiat asigurare de accidente a angajatilor (platita de firma)
- pe data de 14.01.2017 fiind in concediu medical (probleme inima pe perioada 11-20 . 01 2017).am alunecat si m-am procopsit cu o entorsa la picioru sting confirmata de spitalu de urgenta prin fisa UPU
-fiind deja in CM nu am primit alt concediu medical pentru entorsa
-de pe 22 am primit alt CM pentru 9 zile cu diagnostic entorsa.
- am trimis toata documentatia la firma de asigurari si am fost instintat ca primesc despagubiri numai pe cele 9 zile cu diagnostic entorsa
intrebare: pentru perioada 14-20. 01.2017 este corect sa nu primesc despagubiri pentru ca deja eram inCM cu alt diagnostic?
Modul de interpretare a calculului indemnizatiei pentru incapacitate de munca, se face in baza conditiilor de asigurare specifice fiecarui asigurator.
Ca regula generala, pierderea temporară a capacităţii de muncă (ca urmare a unui accident), trebuie certificată printr-un document medical emis de o autoritate competentă.
Pentru spitalizare / concediu medical la domiciliu, calculul despagubilor se face prin înmulţirea indemnizaţiei zilnice de spitalizare / concediu medical la domiciliu cu numărul de zile efectuate.
Depinde foarte mult daca polita de asigurare continea si Franşiza temporală: perioada de timp calculată în număr de zile şi menţionată în Specificaţia Poliţei, pentru care nu se plătesc indemnizaţii.
In cazul dvs., s-a luat in calcul numarul de zile pentru care ati prezentat CM efectiv pentru entorsa - se pot verifica conditiile de asigurare.
- referitor la ,,pierderea temporară a capacităţii de muncă (ca urmare a unui accident), trebuie certificată printr-un document medical emis de o autoritate competentă", aceasta a fost certificata prin fisa UPU emisa de spitalu de urgenta ( autoritate competentă) in ziua evenimentului, dar fiind deja in CM, legal nu se putea emite alt concediu medical pentru entorsa
- o sa solicit la firma asiguratoare daca este menţionată în Specificaţia Poliţei perioada de timp calculată în număr de zile pentru care nu se plătesc indemnizaţii.