avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata platita de angajator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata platita de angajator

Buna,

Va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o situatie.
In august anul acesta fiind angajata la o firma multinationala m-am imbolnavit si mi s-a pus diagnostic de catre vreo 7 doctori de "artrita cronica tempero-mandibulara dreapta"
Lucrand ca si consultant relatii clienti de 2 ani jumatate medicina muncii in urma dosarului medical mi-a dat fisa de aptitudini cu inapt permanent lpentru acest tip de job.
Firma in urma deciziei medicinii muncii m-au dat afara conf art.61 lit.c.
In acest timp eu am trimis toate actele medicale cat si fisa de aptitudini catre firma cu care angajatorul avea polita de asigurare de viata pentru fiecare angajat,adica si pentru mine.
Raspunsul care l-am primit a fost "Generali Asigurari ne-a anuntat ca "stabilirea gradului de invaliditate se face pe baza Certificatului medical constatator al invaliditatii permanente eliberat de autoritatea competenta." Din documentela atasate nu reiese ca ai fi incadrata cu vreun grad de invaliditate permanenta. "
Din diagnosticul meu reiese faptul ca eu nu o sa mai pot lucra in acest domeniu niciodata fiindca s-ar agrava mult mai mult.
In fata Comisiei de expertiza medicala nu am ajuns fiindca nu am atins limita de 120 de zile de medical.Am avut in ultimele 12 luni decat 35 de zile.
In acest caz nu se considera fisa de aptitudini data de medicina muncii certificat medical constator al incapacitatii de munca partiala?

Multumesc,
Iuliana
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 15:55, 27 Septembrie 2009
Cred ca demersurile ar trebui incepute de la clauzele politei de asigurare. Trebuie sa vedeti mai intai care sunt riscurile asigurate prin polita. Unitatea trebuie sa aiba o copie a politei.
Invaliditatea permanenta de gradul 1 este totala si ireversibila(nu va doresc sa fiti in aceasta situatie).
Printre alte documente cerute de catre asigurator in acest caz se gaseste si decizia de incadrare in acest grad de invaliditate.

Ca posibilitate de despagubire in cazul dumneavoastra ar fi plata zilelor de spitalizare,daca exista atasata clauza de spitalizare pe acel contract.
De asemenea,exista clauza de incapacitate temporara de munca.Din cate stiu,nu exista la acest asigurator(dar puteti consulta polita,sa fiti mai sigura).
Aceasta clauza functioneaza,simplu spus,ca un concediu medical acordat de catre asigurator,functie de zilele de spitalizare si convalescenta avute.

Acoperirea riscului pe o polita de acest tip inceteaza pentru asigurat atunci cand isi pierde calitatea de angajat.Riscurile produse pe perioada de valabilitate a politei sunt acoperite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.

Nu exista nici o diferenta intre invaliditate pemanenta totala si invaliditate permanenta partiala?
Ceea ce am eu este incapacitate partiala de munca.
Exista diferente,fara indoiala.
Clauzele medicale pot fi atasate sau nu pe un contract de asigurare.De asemenea,pot fi adaugate ulterior incheierii contractului.
Ce se plateste,aceea se primeste.Sa va dau un exemplu:daca am clauza de interventii chirurgicale din accident dar interventia pe care o suport a fost necesara in urma unei boli,atunci nu exista acoperire ,nu voi fi despagubita.
De aceea este de dorit,cand se incheie un asemenea contract,sa existe o acoperire cat mai buna.
Daca invaliditatea permanenta de gradul 1 este clauza atasata pe acel contract,nu veti fi despagubita,pentru ca nu aveti acel grad de invaliditate.

Angajatorul a optat in ceea ce priveste conditiile de asigurare(el a platit)sau poate ati fost consultata.
Sfatul meu este sa cereti o copie dupa acea asigurare,dupa care sa mergeti la Generali,la orice birou din apropierea dv.
In acest fel o sa aveti niste raspunsuri directe si la obiect.
Multa sanatate va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurati i.n.g. TUDURI_RAZVAN TUDURI_RAZVAN Am o asigurate de viata la I.N.G si am avut un accident ce trebuie sa fac ca sa pot sa primesc bani ??? Va multumesc! si va astept sfaturile (vezi toată discuția)
Asigurare de accidente pentru angajatii firmei (platita de firma). roiban roiban buna ziua -firma a incheiat asigurare de accidente a angajatilor (platita de firma) - pe data de 14.01.2017 fiind in concediu medical (probleme inima pe ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata. rizea rizea salut,sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema:sunt militar si in luna martie am plecat in o misiune in teatru de operatii.pana sa plecam am semnat ... (vezi toată discuția)