avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contor apa la comun - rezolvare situatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contor apa la comun - rezolvare situatie

Buna ziua!

Ma confrunt cu situatia urmatoare.
Am o casa construita pe terenul socrului meu (alta speta) si contor de la Apa Nova pe numele socrului meu. Acest contor masoara cant. de apa ce este consumata de socru + noi (casa noua). La factura facem socoteala :
socru: cat s-a inregistrat de contorul Apa Nova - consum noi (avem un contor de bypass)
noi (eu si sotia) - cat a inregistrat contorul nostru de by pass. Ne-am inteles asa si ne intelegem in continuare (inca).
Cei de la Apa Nova ne-au spus ca pot pune 2 contoare pe acelasi bransament (un nou bransament este destul de scump). Insa amandoua vor fi pe numele socrului. Casa, legal este a lui (ca asa este trecuta in AC). Faptic eu si sotia locuim in casa fara a fi deranjati (inca).
Noul contor de la AN ca, AN sa ne emita factura pe numele nostru ce se poate face? Am inteles un contract de comodat, insa dorim sa fie ceva definitiv (CC are termen).

Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 14:34, 25 Februarie 2017
Cu ce va ajuta sa aveti un contor de bransament separat pe numele dvs atata timp cat casa este pe numele socrului? Doar cunoasteti care este consumul propriu avand contorul de bypass.
Ati repetat "inca" de 2 ori, sa intelegem ca prevedeti probleme in viitorul apropriat sau indepartat? Exista neintelegeri in privinta consumului?
Nu va ajuta bransamentul cu nimic in cazul in care socrul ar decide sa nu il mai deranjati.

In casa socrului (veche) mai stau ocazional si ceilalti 2 copii (nu au job-uri stabile, desi au peste 32 de ani fiecare) au devenit intre timp dubiosi (asa se vede dinspre mine caci ii cunsosc dinainte sa aiba aceste probleme - de mai bine de 12 ani). In plus ridica probleme de succesiune, desi tatal lor (socrul meu) n-a decedat, ei nefacand nimic pt a-si rezolva situatia locativa (percuteaza din lac in put), socrul meu fiind afectat psihic de comportamentul celor 2 (culmea baiat si fata). Socrul plateste facturile pe casa lui (pe casa noua - mie si sotiei ne vin pe numele nostru, mai putin Apa Nova). Tind sa cred (altfel nu are cum sa fie) ca plateste si consumul lor. Bypass-ul meu si al sotiei se afla pe bransamentul socrului (caci el este proprietar), acel by pass facandu-se cu acordul lui, ca sa stim cat platim sa nu iasa discutii.
Vreau sa ma pun la adapost in cazul in care AN ar inchide in viitor apa pt. neplata (caz in care se instaleaza beizadelele - nu-i vad sa plateasca), pt. neachitare facturi. In caz ca AN inchide apa la socru (care intre timp poate deceda - este grav bolnav), raman si eu fara apa. Asta e singura mea problema. Am nevoie de un sfat de specialitate.

Cu multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Problemă cu compania de apă: sunt titular de contract, dar suntem doi beneficiari. cum îi pot obliga pe vecini să-și facă branșament individual? Raluca Denise Raluca Denise Revin din nou cu aceeasi intrebare. Am si eu o \"problema\" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la ... (vezi toată discuția)