avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perimare dosar civil suspendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perimare dosar civil suspendat

Judecarea unei cauze civile (dosarul 1) a fost suspendata in temeiul art.244 pct.1 vechiul Cpc, de exemplu la data de 1 ianuarie, in vederea solutionarii unei alte cauze civile (dosarul 2).
Dosarul 2 este solutionat irevocabil la data de 1 februarie.
Intrebarea este: de la ce data, 1 ianuarie sau 1 februarie, se calculeaza termenul de un an pentru perimarea dosarului 1 (in cauza se aplica vechiul Cpc) daca, in motivarea suspendarii, instanta nu aplica si art.244 pct.2 ci doar pct.1 ?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 19:24, 25 Februarie 2017
De la data ramanerii definitive a hotararii pronunta in dosarul cu nr. 2.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare in lant - poate interveni perimarea? cismasu cismasu Am o mica nelamurire. Avem procese suspendate in lant. Solutia data in primul proces este: suspendat în temeiul disp. art. 244 C.P.C. până la ... (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Constatarea perimarii intr-un dosar marianmarinescu99 marianmarinescu99 Un dosar a fost suspendat in temeiul art. 244 alin. 1 pct. 1 din C. Pr. Civ. vechi pana la solutionarea definitiva si irevocabila a unui alt dosar. In cel ... (vezi toată discuția)