avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am construit imreuna cu sotia si soacra doua cabinete.Terenul si creditul bancar apartin soacrei>Sotia a murit
Cel mai recent răspuns: simion otilia , utilizator 10:24, 12 Septembrie 2009
Ar fi util sa scrieti si intrebarea, nu de alta dar presupunerile noastre nu v-ar ajuta cu nimic, doar v-ar ameti...:-/
Da, trebuie sa ne spuneti care a fost aportul dvs. la aceste constructii, presupun ca doriti sa stiti ce drepturi si ce indatoriri va mai revin dupa decesul sotiei.
Daca investitia s-a facut de catre dvs si sotie atunci aveti dreptul la jumatate din acea investitie plus o cota parte din jumatatea sotiei care insa difera in functie de rudele care vin la mostenire in concurs cu dvs (respectiv descendenti , ascendenti sau colaterali)B-)
Insa faptul ca ati construit pe terenul soacrei dvs asta este intr-adevar o problema!:D
contributia era sa platim ratele ,activitate inceputa ,ulterior intabulare locuinta pe sot sotie .contributia mea e greu de demonstra eu fiind constructor de buna credinta.Ce sanse am sa mostenesc din cabinetele constuite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa unchi de frate Simonasasu Simonasasu Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, are o verisoara si un ... (vezi toată discuția)
Mostenire lumifatu lumifatu in urma decesului sotului, soacra mea a mostenit jumatate din apartamentul acestuia iar cealalta jumatate i-a revenit sotului meu, prin testament. sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire- drepturile sotiei supravietuitoare Madaliina Madaliina Sotia supravietuitoare are dreptul de mostenitor doar la bunurile comune sau si la mostenirile sotului de la parinti,adica a socrilor? (vezi toată discuția)