avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract imobiliare

am un antecontract imobiliar semnat cu dezvoltatorul la notar in septembrie 2016, urmand ca in aprilie 2017 sa fie gata garsoniera.mai imi da o marja de timp de 45 zile dupa aprilie in care trebuie sa depun banii.
1.ma intereseaza daca are o anumita valabilitate antecontractul sau daca aprilie este data limita in care inchei contractul de vanzare cumparare la notar
2, daca de la 1 martie, eu, cumparator mai platesc tva, care spun ei, dezvoltatorii, este inclus in pret
3.taxele notariale pentru o garsoniera de 32 m2 cum se calculeaza. mentionez ca am dat avans 12000 euro din 24375 euro la notar si o taxa de 800 lei iar acum pe restul de bani imi cere notarul 1900 ron,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:49, 25 Februarie 2017
În aprilie trebuie să achitați restul de preț, dar valabilitatea antecontractului poate fi prelungită prin încheierea unui at adițional. Vă sfătuiesc să vă prezentați la data la care este prevăzut în contract că trebuie să vă prezentați la notar pentru achitarea restului de preț.
Cu privire la TVA, ar trebui să discutați cu dezvoltatorul pentru modificarea prețului, având în vedere că nu se mai percepe TVA pentru vânzarea locuințelor noi. Vorbiți și cu un contabil despre acest aspect.
Nu știu în ce constă taxa notarială de 1900 lei, dar dacă este vorba strict despre onorariul notarului este în regulă. Probabil în acest onorariu sunt incluse și taxele pentru operațiunile de la Cartea Funciară. Fiecare notar își stabilește onorariul în mod diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale antecontract si contract v-c imobil Lulica Lulica Buna seara In cazul in care inchei un antecontract de v-c la un notar pe jumatate din suma negociata pentru cumpararea imobilului, achit niste taxe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. ... ancamate ancamate Buna ziua, Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul vc ... dayana7 dayana7 Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul VC platesc onorariul notarial ( plus intabularea) pt fiecare in parte sau doar unul singur? ... (vezi toată discuția)