avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul VC ...

Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul VC platesc onorariul notarial ( plus intabularea) pt fiecare in parte sau doar unul singur? Onorariul notarial se plateste pt
tot pretul , in afara de avansul dat la precontract??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:25, 28 Decembrie 2020
Normal ca achitati 2 onorarii, fiind 2 acte juridiice distincte.

Taxarea ar tb sa se faca la diferenta de pret, insa in practica nu este mereu asa.
Onorariul notarial se percepe diferit, pentru că sunt două acte juridice diferite.
Taxele pentru perfectarea antecontractului sunt percepute in functie de valoarea avansului, iar taxele in cazul vânzării sunt in functie de prețul total.
Si e logic sa fie așa. Transferul dreptului de proprietate operează în schimbul prețului intreg, nu a restului rămas după plata avansului.
De exemplu: un imobil se vinde cu 50.000 euro. S-a achitat avans 10.000.
La vânzare, onorariul notarial se percepe la 50.000 euro, pentru că dvs achiziționati un bun si platiti 50.000, nu il cumparati cu 40.000.
În privința garsonierelor, presupun ca nu le cumpărați de la aceeași persoană.
Ca atare, se vor incheia doua contracte de vânzare, iar pentru valoarea fiecărei garsoniere veti achita onorariul notarial și taxa pentru intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale antecontract si contract v-c imobil Lulica Lulica Buna seara In cazul in care inchei un antecontract de v-c la un notar pe jumatate din suma negociata pentru cumpararea imobilului, achit niste taxe ... (vezi toată discuția)
Am semnat un precontract de vanzare cumparare la notariat cu ... MihaelaGruia MihaelaGruia Am semnat un precontract de vanzare cumparare la notariat cu un dezvoltator imobiliar, precontract pentru care am platit taxe notariale. Dupa un am incheiat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. ... ancamate ancamate Buna ziua, Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa ... (vezi toată discuția)