avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul imi cere buletinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul imi cere buletinul

Mi am schimbat domiciliul de curand si administratorul imi cere copie dupa buletin si ,spune el,"cartea imobilului" .Este normal sa mi cera copie dupaC.I si sa aiba C.N.P meu? Inteleg ca trebuie sa aiba datele mele dar nu si codul numeric personal.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: antonia_cristescu , utilizator 22:29, 2 Martie 2017
Nu ii dati nicio copie a cartii de identitate, nu are temei legal.
Pentru inscrierea in cartea de imobil doar se prezinta CI. CNP ul nu se inscrie in cartea de imobil.
Imi cer scuze , am omis sa precizez ca mi am cumparat apartamentul din blocul respectiv,eu sunt proprietarul.In acest caz este indreptatit sa mi ceara copie C.I. ?

Curespect,P.A.
Puteti sa-i dati o copie in care cnp ul sa il stergeti, sa nu se vada.
Nu eate indreptatit sa va ceara copie CI. Dar in calitate de proprietar aveti obligatia sa predati o copie a actului de proprietate persoanei desemnate cu patrarea cartii de imobil si nu administratorului. Administratorul este un angajat al asociatiei si nu face parte din conducerea asociatiei care este formata din membrii comitetului executiv. In actul de proprietate puteti sterge CNPul si alte informatii confidentiale cum ar fi pretul.


....In actul de proprietate puteti sterge CNPul si alte informatii confidentiale cum ar fi pretul

Pretul - ce mai informatie confidentiala...!

Doamna, dvs. va feriti ca administratorul (poate fi chiar pastratorul cartii de imobil) va poate folosi, utiliza, smecheri, datele dvs. cu caracter personal. Sa o faca, sunt atatia care au acces la actul dvs. de identitate si nu ziceti nimic. Chiar va rog sa va ganditi cam de cate ori pe luna faceti acest lucru si pe unde. Si nu toti sunt operatori de date cu caracter personal !!!
Va dau un exemplu: nora mea merge cu fiul (nepotul meu) la patinuarul din IASI, inchiriaza o pereche de ghete cu patine si lasa "gaj" CI. La terminarea programului de patinaj, preda ghetele si "recupereaza CI-ul. Zic si eu ca nu este normal.
Merg sa-mi reinnoiesc abonamentul la transportul in comun: - prezentati BI / CI - nume - prenume, seria... Asa este si la dvs.?
Tot lantul hotelier, de unde vreti dvs., la receptie prezinti CI. Cateodata, fiind aglomerat, receptionerul il opreste, face inregistrarile mai tarziu si-ti aduce documentul. Nu stiu daca hotelurile si tot ce mai inseamna locuri de cazare - pensiuni, case particulare, etc. sunt operatori de date cu caracter personal. Nu stiu. Daca cineva este mai informat, sa ne spuna.
Asadar, la achizitionarea unei locuinte este necesar sa prezentati documentul de achizitie, cu toate datele, fara a sterge sau acoperi ceva.
Mai mult, eu fiind Toma Necredinciosul sau Stan Patitul, noul proprietar care se muta in asociatia noastra il anunt ca este obligat sa prezinte la asociati documentul de achizitionare a locuintei si il pun pe proprietar sa scrie - cu manuta sa proprie si personala urmatorul text: Conform cu originalul, nume prenume, data si semnatura.
V-am zis, am patit-o si de atunci asa procedez.
In legatura cu Cartea de imobil: nu trebuie sa dati o copie dupa BI /CI. Prezentati documentul, omu' isi noteaza datele in C. de imobil si cu asta basta.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - asociatia de proprietari RoxanaPF RoxanaPF Buna ziua! Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a solicitat, printr-o hartie afisata la avizier, ca toti locatarii blocului (proprietari, ... (vezi toată discuția)