avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date cu caracter personal - Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date cu caracter personal - Asociatia de proprietari

Buna ziua!
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a solicitat, printr-o hartie afisata la avizier, ca toti locatarii blocului (proprietari, chiriasi) sa transmita, in cutia postala a asociatiei, copie dupa CI si specificarea locului de munca. Aceste acte sunt solicitate pentru inscrierea in cartea de imobil, la sesizarea politiei (fara precizarea niciunei peroane responsabile cu aceste date cu caracter personal).
Intrebarea este: cat de legala este aceasta actiune a Asociatiei de proprietari, in contextul in care din 25 mai 2018 a intrat in vigoare legea privind datele cu caracter personal?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:27, 30 Iulie 2018
După părerea mea, solicitarea cărții de identitate intra in conflict cu Regulamentul.
Aceasta solicitare a copiei cartii de identitate poate primi raspuns negativ în baza regulamentului.
Așadar, proprietarii se pot prevala de dispozitiile Regulamentului, în opinia mea.

Chiar dacă ar exista un responsabil cu protecția datelor situatia ar fi neschimbată.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu dl avocat, insa as vrea sa va relatea o situatie:
Zilele trecute, am fost nevoit sa faca o plata la un furnizor de servicii. Merg la banca specificata si discut cu functinara bancii. Zice ca nu este nicio problema, dar ca trebuie sa completez un formular in care tre' sa scru nume, prenume, CI, nr., CNP., motivul platii, conturi.. Imi solicita si CI-ul, verifica datele, inclusiv CNP-ul, a trebuit sa confirm rata de schimb. Am semnat formularul, am predat "monetarul", mi s-a eliberat chitanta.
La o alta banca se solicita CI-ul, i se face o copie - si asta ori de cate ori faci o plata. Degeaba protestezi - ca nu ai nicio sansa.
................................
Asadar, as. prop. sau responsabilul cartii de imobil, nu trebuie sa solicite o copie dupa documentul de identitate si alte informatii, insa sa zicem, noul proprietar sau chirias, trebuie sa mearga la persoana desemnata sa se ocupe cu cartea de imobil, cu cartea de identitate, responsabilul completeaza formularul cu data intrarii in asociatie (la adresa respectiva) si intr-adevar datele de pe CI. Ganditi-va ca acelasi lucru se intampla cand mergeti la un hotel sau intr-o statiune: predai C.I-ul la ghiseu si receptionerul tocmai asta face: - completeaza nume, prenume, adresa, seria, nr. si cate zile stai pe-acolo. Este corect, este incorect - discutam, da!
Eu din cate am inteles exista drept de refuz la hotel.
La hotel esențial.este sa plătești.

La banca este problema ca se pot face falsuri...
Fara act de identitate nu se poate in mod obiectiv.
Este si interesul clientului sa prezinte actul...si sa isi dea acceptul...

Dacă vrei sa faci credit trebuie să te identifice si sunt incidente mai multe norme de drept.

Ridica foarte multe probleme acest regulament...
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
PAI, DA!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil forma1 forma1 Buna seara am si io o intrebere sa mai schimbat propretari in bloc si cei noi nu mai vor sa deie CNP-u pentru Cartea de imobil cei de facut??? Multumesc (vezi toată discuția)