avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul imi cere buletinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul imi cere buletinul

Mi am schimbat domiciliul de curand si administratorul imi cere copie dupa buletin si ,spune el,"cartea imobilului" .Este normal sa mi cera copie dupaC.I si sa aiba C.N.P meu? Inteleg ca trebuie sa aiba datele mele dar nu si codul numeric personal.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: antonia_cristescu , utilizator 22:29, 2 Martie 2017
Bună seara,
Răspunsul la întrebarea dumneavoastră se găsește în conținutul Ordonanței de urgență nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, actualizată.
Art. 39 alin. 2 prevede clar această obligație: "Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate să prezinte actul de identitate responsabilului cărţii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cărţii de imobil".
Mai mult, art. 43, care enumeră contravențiile stabilește la lit. b): " nerespectarea dispoziţiilor art. 12 alin. (2), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2), art. 39 şi 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei".
Sper că v-am fost de folos în căutarea unui răspuns legal întemeiat.
O seară frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - asociatia de proprietari RoxanaPF RoxanaPF Buna ziua! Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a solicitat, printr-o hartie afisata la avizier, ca toti locatarii blocului (proprietari, ... (vezi toată discuția)