Salutare,
In luna iulie 2016 am cumparat de la un intermediar, un autoturism cu nr.valabile de Germania. Intermediarul nu mi-a lasat acele numere, pe motiv ca trebuia sa i le trimita proprietarului in Germania, sa îsi poata radia masina. Dupa 3 luni(timp in care am platit si taxa de timbru "verde"), m-am trezit ca nu pot înmatricula masina, pe motiv ca nu detin dovada radierii din Germania. Cei de la serviciul inmatriculari s-au oferit sa retina dosarul si sa obtina ei acel document in decursul a 3 luni. Evident ca au trecut cele 3 luni, de mult si când au fost intrebati de situatia dosarului, functionarii de la serviciul de inmatriculari, au spus ca mai nou poate dura pana la 9 luni, rezolvarea acestei probleme. Vazand "isprava" celor de la inmatriculari, m-am décis sa caut fostul proprietar care este român stabilit în Germania. Acesta a spus ca a avut probleme la randul lui cu nr.de inmatriculare, pentru ca intermediarul a refuzat sa i le trimita la timp si a fost nevoit sa dea placutele ca furate, insa intre timp a obtinut actul de radiere al masinii cât si placutele de inmatriculare si imi va trimite documentul. Din pacate nici fostul proprietar nu a trimis acea dovada a radierii, desi a trecut aproape o luna si jumatate de când il rog sa trimita acea dovada. Ce e de facut in situatia aceasta?
Va multumesc.
Va confruntati cu situatie delicata ca urmare a acceptarii achizitiei vehiculului inainte de a verifica existenta documentelor acestuia
Analizati oportunitatea notificarii oficiale a vanzatorului pentru achitarea obligatiei de depunere a tuturor documentelor vehiculului,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca amiabil nu puteti solutiona,ramane sa analizati oportunitatea actionarii in instanta a vanzatorului-care insa nu va garanteaza obtinerea documentelor necesare inmatricularii vehiculului
Radiere auto
STANCIU FLORIAN
In urma cu 4ani am vindut o masina marca Dacia fara nici un act ,urmand sa facem actele la inceputul anului viitor ,masina avind toate taxele la zi.Se poate ... (vezi toată discuția)