avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura vanzare teren

Buna ziua din Germania.
Din pacate informatiile obtinute de la diversi notari din Ro difera si nu-mi ramane decat calea forumului de a afla informatia dorita.
Sunt cetatean german si doresc sa imputernicesc o ruda pentru vanzarea unui teren din Romania. Majoritatea spun ca imputernicirea este valabila doar daca se face la Consulatul Ro din Germania dar eu fiind cetatean german, este posbil acest lucru?
Nu pot face o imputernicire la un notar de aici, in limba romana cu legalizare de semnatura, care imputernicire mai apoi sa fie legalizata in Romania?
Va multumesc aniticipat pentru rapsunsuri.
GigiMarga.
Cel mai recent răspuns: GigiMarga42 , utilizator 22:29, 8 Iunie 2017
Imputernicirea o faceti la un notar din Germania (sau la Consulat) . Se face in limba germana. Persoana imputernicita din tara, are obligatia traducerii acesteia la un traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania.
Vä multumesc pentru raspuns dar totusi, revin cu o intrebare: D-voastra scrieti "sau la consulat" - am voie ca cetätean german sä mä duc la un consulat strain, in acest caz cel roman?
Vä pun aceastä intrebare pentru cä, cu toate cä am fäcut Procura la un notar german dupä legile germane in vigoare, notarul din Romania spune cä nu ar fi valabilä pentru cä procura nu are Incheierea de Autentificare.
Vä multumesc incä odatä pentru räspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura a unui cetätean sträin pentru vanzare teren romania GigiMarga42 GigiMarga42 Sunt cetatean german si doresc sa imputernicesc o ruda pentru vanzarea unui teren din Romania. Majoritatea spun ca imputernicirea este valabila doar daca se ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)