avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme salarii

Lucrez la o firma privata si patronul intirzie cu salariila de 3 lunide zile nu vrea sa discute cu noi si din cite am inteles nu vrea sa ne trimita nici in somaj .Noi ca angajati ce obtiune avem? Somajul ar fii o obtiune ar asigura un ban ,putin dar intra in casadar patronul nici nu vrea sa auda de asa ceva.Va rog dati-mi un raspuns ca asa sintem mai multi angajati
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:46, 18 Septembrie 2009
aveti doua posibilitati: 1) va adresati ITM local aratind problemele cu care va confruntati si 2) va adresati Tribunalului locului de domiciliu cu o cerere prin care solicitati obligarea piritului (angajatorului) la plata drepturilor salariale restante. Cererea de chemare in judecata a angajatorului pentru plata drepturilor salariale restante este scutita de taxe de timbru.Consultati un avocat care sa va indrume in privinta redactarii actiunii
Sesizati ITM...dar inspectorii ii pun ii vedere sa va achite drepturile salarile, iar daca nu indeplineste aceasta sarcina este sanctionat pecuniar, insa nu poate sa fie obligat.
Doar instanta de judecata, prin hotararea pronuntata il obliga la plata drepturilor salariale restante.
salut pe toata lumea am revenit cu o intrebare noua astazi ni sa adus la cunostinta ca;de luni vom primi o notificare din partea patronului cum ca suntem liberi sa ne cautam de lucru ce inseamna asta,este cumva preaviz din partea firmei ,si daca nu gasim loc de munca ce putem face?mai avem de luat 2.5 salarii restante de la firma si stim sigur ca nici darile la stat nu sunt platite,deci nici somaj
Posibil sa va desfiinteze posturile, urmand ca in baza dispozitiilor legale in materie sa intrati in somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege.

Referitor la recuperarea drepturilor salariale restante s-a postat pe forum deja ce posibilitati aveti.
In situatia in care veti fi concediati mai aveti dreptul si la minim un salariu compensator, conform art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010. Iar concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani.
Pentru recuperarea drepturilor salariale restante va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariale Aurelianbm Aurelianbm Buna ziua, doresc si eu sa ma lamuriti in problema mea, am fost angajat la o firma de distributie de la care mi-am dat demisia, am fost amenintat din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum sa-l fac sa imi dea o decizie de incetare a contractului de munca? mihalache veronica mihalache veronica Buna ziua, am mai scris pe acest forum despre aceeasi problema de fond dar alte aspecte. As dori sa ma sfatuiti cum as putea obtine o \"concediere\" de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)