Buna ziua.
Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat sa-mi spuna sa merg la notar pentru a-i face o procura sa poate iesi cu copilul (minor) din tara. Eu nu sunt de acord cu acest lucru. Are vreo cale legala prin care ma poate obliga sa-i fac acea procura?
Există posibilitatea suplinirii semnăturii dvs. prin instanţa de judecată, dacă dvs. vă opuneţi fără un motiv anume să semnaţi declaraţia pentru ieşirea minorului din ţară, împreună cu mama sa.
Instanţa va avea în vedere interesul superior al minorului şi, dacă deplasarea acestuia peste graniţă este în beneficiul lui, instanţa vă va suplini semnătura.
Motive sunt multe. Unul din ele este ca la un moment dat m-a amenintat ca va pleca cu copilul si cu amantul in strainatate, iar eu nu voi mai vedea copilul.
Asta nu e un motiv, dati acordul pt calatoria respectiva si daca nu se intaorce, o puteti acuza de rapire de minor si puteti cere inapoierea copilului din tara in care se va afla.