avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura notariala - iesire minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura notariala - iesire minor din tara

Buna ziua.
Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat sa-mi spuna sa merg la notar pentru a-i face o procura sa poate iesi cu copilul (minor) din tara. Eu nu sunt de acord cu acest lucru. Are vreo cale legala prin care ma poate obliga sa-i fac acea procura?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:43, 2 Martie 2017
Există posibilitatea suplinirii semnăturii dvs. prin instanţa de judecată, dacă dvs. vă opuneţi fără un motiv anume să semnaţi declaraţia pentru ieşirea minorului din ţară, împreună cu mama sa.
Instanţa va avea în vedere interesul superior al minorului şi, dacă deplasarea acestuia peste graniţă este în beneficiul lui, instanţa vă va suplini semnătura.
Este vorba numai de o plecare in concediu.
Cu care dvs nu sunteti de acord pt ca ...?
Aveti un motiv pt care nu sunteti de acord sau doar asa.. din principiu ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Motive sunt multe. Unul din ele este ca la un moment dat m-a amenintat ca va pleca cu copilul si cu amantul in strainatate, iar eu nu voi mai vedea copilul.
Asta nu e un motiv, dati acordul pt calatoria respectiva si daca nu se intaorce, o puteti acuza de rapire de minor si puteti cere inapoierea copilului din tara in care se va afla.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu o sentința pronunțată recent . ... Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată recent . De când instanțele de judecată acordă suplinirea acordului unuia dintre părinți ( în ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)