avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DESPRE ADAOSUL COM.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DESPRE ADAOSUL COM.

Buna ziua.
In cat timp de la infiintare,trebuie sa declar adaosul comercial la ADM.FIN.?Sunt PFA , am inceput activitatea de o saptamana si nu mi-a spus nimeni pe unde am fost de acest lucru.....acum e tarziu daca il declar?Si cum il declar?Pe baza unui tipizat pe care il primesc de la ADM.FIN?Sper sa ma lamuriti si de aceasta data.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anca_ardelean05 , utilizator 11:59, 12 Septembrie 2009
Buna ziua.
Acest fapt este reglementat de legea 12/1999.
Mergeti si acum si-l declarati.
Nu exista un formular tipizat. E doar o declaratie pe propria raspundere a administratorului in care mentioneaza ca adaosul comercial practicat este de .......% sau cuprins intre .......% si ......%.
Si cu aceasta declaratie, in doua exemplare, mergeti la secterariatul Adm Financiare de unde veti primi un numar de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre instiintarile privind stingerea creantelor migaste migaste Buna ziua, din luna februarie am inceput sa primim aceste instiintari de la adm financiara....imi poate explica cineva formularul? adica, am la coloana sume ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial declarat la inceperea activitatii Ileana567 Ileana567 Buna ziua, O firma infiintata acum 2 saptamani a inchiriat un mic spatiu comercial (2 mp) intr-o piata si vinde art. de imbracaminte. Am declarat punctul de ... (vezi toată discuția)
Depunere adaos comercial mitica74 mitica74 unde se depune situatia privind adaos comercial cf legii 12 /90 la primarie sau la administratia financiara nu prea e clar in lege (vezi toată discuția)