avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consilier juridic agresat fizic și amenințat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consilier juridic agresat fizic și amenințat

Buna seara! Persoana care a batut un consilier juridic care reprezenta o firma in instanta ar putea raspunde pentru ultraj judiciar?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 05:27, 27 Februarie 2017
In cazul unui consilier juridic poate fi vorba doar e ultraj.

Ultrajul judiciar este doar pentru faptele savarsite impotriva unui judecator sau procuror ori asupra membru de familie al judecatorului sau al procurorului.

Revin pentru ca am uitat de ... avocat in legătura cu exercitarea profesiei!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Ce ii lipseste consilierului juridic raportat la avocat pentru a nu putea fi aparat prin infractiunea de ultraj judiciar?
trailer1234 a scris:

Ce ii lipseste consilierului juridic raportat la avocat pentru a nu putea fi aparat prin infractiunea de ultraj judiciar?

Habar nu am, doar pot presupune: exact ceea ce ii lipsesc politistului sau jandarmului care se efla in sala de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultraj sunyigabi sunyigabi imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la up, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? eusaisapte eusaisapte Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la UP, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? In fapt, a fost dispusa nelegal si ... (vezi toată discuția)