avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana fizica, poate detine doua firme ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana fizica, poate detine doua firme ?

buna ziua !
ma confrunt cu o problema si nu gasesc un raspuns :
-mama are o firma infiintata pe numele ei ( intreprindere individuala si destine un butic ),poate infiinta si a doua firma pe numele ei aduca un SRL , pentru a accesa un program european ?
-eu sunt cadru militar pot deschide o firma, s-au cat la suta am eu voie sa fiu in aceasta firma ?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:59, 26 Februarie 2017
Buna seara!
Din cate stiam eu, poti fi asociat unic doar la o singura firma, dar poti fi actionar (minoritar, majoritar, egal) la mai multe.
Ca sa ma raportez strict la problema d-voastra, as spune ca mama d-voastra poate deschide un SRL doar daca are cel putin inca un actionar. Poate colegii nostri de aici, juristi si avocati, va pot expune cu mai multa certitudine decat mine daca cei care detin II se supun aceleasi reguli; din cate stiam eu, da...
In ceea ce priveste cea de-a doua problema pe care ati prezentat-o, va las un link mai vechi al unei discutii asemanatoare, poate va faceti timp si verificati daca legislatia despre care vorbesc cei de acolo mai este in vigoare, daca articolele au suferit modificari sau, de ce nu, ii puteti transmite un mesaj celui ce a deschis topicul sa il intrebati care mai este situatia in prezent....
www.avocatnet.ro/content/for...

Numai de bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala bitec bitec as dori sa stiu daca pot fi tras la raspundere -si daca da sub ce forma si ce consecinte poate sa aiba?- in cazul in care am 75% parte sociala la un SRL si imi ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala in romania de catre o firma din ue vladgabriel73 vladgabriel73 Buna ziua. O societate cu sediul in UE doreste sa infiinteze o filiala in Romania (un SRL) . Filiala din Romania poate avea ca asociati pe langa firma mama ... (vezi toată discuția)