avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Data gresita in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Data gresita in certificatul de nastere

M-am nascut pe 29 februarie, dar in certificatul meu de nastere data e 29 martie. CNP-ul, buletinul, absolut tot e cu data de 29 martie. Tin sa mentionez ca m-am nascut in Istanbul. Acolo la nastere iti dau un buletin turcesc (ca certificatul de nastere la noi) si am descoperit ca de acolo vine greseala, deci nu stiu cum sa procedez. Presupun ca la maternitatea de acolo ar trebui sa existe o evidenta care sa ma ajute sa dovedesc ca m-am nascut pe 29 februarie, nu? Exista vreo posibilitate sa-mi schimb certificatul cu data corecta? Si daca da, care este procedura? Chiar am mare nevoie de ajutor... multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:37, 4 Martie 2017
vieruana29 a scris:

Presupun ca la maternitatea de acolo ar trebui sa existe o evidenta care sa ma ajute sa dovedesc ca m-am nascut pe 29 februarie, nu?

Asa ar trebui. Parerea mea e ca daca obtineti un duplicat al certificatului constatator al nasterii v-ati putea rectifica actele prin Starea civila insa ma intreb daca merita. CNP-ul nu vi se va schimba automat in toate bazele de date (asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate, institutii de invatamant etc.) in care figurati si asta va poate da mari batai de cap de-a lungul timpului.
Solicitati rectificarea actului de nastere din Istanbul si dupa obtinerea certificatului de nastere turcesc in care figurati cu data nasterii corecta, veti solicita la starea civila din Romania unde a fost transcris certificatul dvs. o rectificare. Dureaza cam 3 luni, dar in cele din urma veti intra in posesia tuturor actelor. E pacat ca parintii nu v-au citit actele la intocmirea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)
Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)