avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si angajat in Germania??
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si angajat in Germania??

Buna ziua,

1. Este permis sa ai in Romania un PFA la Norma venit cu Caen 6202 si concomitent sa fii angajat cu carte de munca in Germania (norma intreaga sau partiala)? Unde sa ma interesez in Romania si unde in Germania? Am buletin de Romania dar locuiesc si lucrez de 6 ani in Germania.
2. Daca este permis asa ceva, taxele pt PFA se vor plati in Romania si pt contractul de munca din Germania as plati taxele de angajat in Germania? Stiu ca prin declaratia A1 obtinuta in Romania evit impozitarea pt PFA si in Germania.
3. Unde am rezidenta fiscala in acest caz?
4. PFA ul factureaza numai in strainatate catre 2 clienti (din USA si din Germania - altul decat Firma unde e contractul de munca).
Activitatea pe PFA se desfasoara la sediul clientului, deci in strainatate; asta inseamna ca nu sunt prezent 183 zile pe an in Romania, este vreo problema? Ori Mai bine declar ca voi lucra si din Romania? As vrea de fapt sa evit acordul asociatiei de locatari si majorarea impozitului la locuinta mea.

Multumesc anticipat pentru orice ajutor
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:12, 14 Octombrie 2018
Buna ziua.
Ati gasit vreun raspuns?
Da, se poate. Pentru pfa o inregistrati la registrul comertului cu acordul asociatiei de propietari, depuneti declaratia unica si platiti impozitul pe venit si contributiile sociale daca e cazul, in Romania. Altfel nu puteti si ramane sa va inregistrati ceva in tara de domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce-i mai bine , pfa sau pfi ? Florian59 Florian59 De la 01.01.2020 am de gand sa-mi deschid un PFA sau PFI ,....DACA MA PUTETI ajuta cu sfaturi versus costuri,timp si/sau avantaje/dezavantaje.La amandoua ... (vezi toată discuția)
Pfa 2019 impozit si taxe cristi_gdc cristi_gdc Buna ziua. Pentru un PFA deschis in 2019, sistem real, plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale se va face pana la data de 25 aprilie pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu marfa daca onrc a radiat pfa-ul? Magbd Magbd Buna ziua, Daca am PFA-ul radiat fin oficiu, ce se intampla cu marfa pana cand infiintez alt PFA? Si dupa aceea? (vezi toată discuția)