avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plata imprumut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plata imprumut

Un client a luat imprumut de la un IFN suma de 500 lei pe o perioada de 42 saptamani.Suma finala de plata este de 1500 lei.S-a ajuns la aceasta suma deoarece la cei 500 lei imprumutati s-au adaugat urmatoarele comisioane:comision analiza dosar-60 lei,comision administrare credit-210 lei,comision gestionare la domiciliu-546 lei,dobanda totala -194,46 lei.Este normal sa se incaseze toate aceste comisioane?In plus,clientul,dupa ce a achitat suma de 364 lei,a solicitat sa ramburseze anticipat restul de plata iar cei de la IFN l-au informat ca trebui sa mai achite suma de754,80 ceea ce clientului nu i se pare corect.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
anonim_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 13:35, 27 Februarie 2017
Clientul sa-i reclame la ANPC pentru ca pare un contract cu comisioane nelegale si exagerat de mari.
Poate face reclamatia online:
[ link extern ] /
Sa scaneze contractul de credit. Ar fi grozav sa aiba si dovada solicitarii de comisionului de rambursare anticipata, daca nu e cuprins in contract.

In contract este prevazut ca creditorul are dreptul la compensatie in caz de rambursare anticipata a creditului calculata astfel:1% din valoarea creditului rambursat anticipat plus diferenta ramasa neachitata din costurile datorate la data incheierii contractului adica comisionul de analiza,valoarea costurilor aferente organizarii si punerii la dispozitia clientului a serviciului de gestionare la domiciliu.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
anonim_71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la leasing financiar conf. oug 50 ??? Franken Franken De curand am primit spre semnare un act aditional la contractul de leasing financiar pe care il am cu RCI Leasing Romania IFN. Am sa ma refer la costurile ... (vezi toată discuția)
Frauda firma intermediere credite Alberto96 Alberto96 Bună seara, expun următoarea speță: Persoana fizica a încheiat un contract de prestare servicii cu o firma de consultanta juridica și Intermediere ... (vezi toată discuția)
Comision sau dobanda? C_CRISTINA C_CRISTINA O institutie financiar nebancara care acorda credite de consum, percepe o suma pentru acest serviciu, respectiv 4%/luna aplicat la soldul creditului. Aceasta ... (vezi toată discuția)