avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe locuinta (apartament)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe locuinta (apartament)

"Valoarea impozabilă a clădirii se determină prin înmulţirea suprafeţei construite desfăşurate a acesteia, exprimată în metri pătraţi, cu valoarea impozabilă corespunzătoare, exprimată în lei/mp din tabelul prevăzut de Codul fiscal. De asemenea, valoarea impozabilă se ajustează în funcţie de rangul localităţii şi zona în care este amplasată clădirea, prin înmulţirea cu un coeficient de corecţie."

acesta-i textul publicat de dvs. Eu nu am gasit in Codul Fiscat acel tabel cu lei.mp ca sa pot sa fac o verificare . Puteti sa-mi dati si mie tabelul ?
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 13:56, 27 Februarie 2017
CAPITOLUL II
Impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri
Secțiunea 1
Reguli generale

[ link extern ]

16. Impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri se stabilesc în funcție de destinația
finală a clădirii, care poate fi rezidențială, nerezidențială sau mixtă și se calculează în
conformitate cu prevederile art. 457-460 din Codul fiscal.

Gasiti aici modalitatile de calcul :

[ link extern ]
multumesc ! aveti idee cum reusesc sa ma incadrez in "zona in cadrul localitatii" si "rangul localitatii" ? daca stau in Bucuresti - Floreasca presupun ca iau cifra cea mai mare nu ?

Gasiti aici harta zonare fiscala sector 1 si anexa A - incadrarea pe zone si categorii de folosinta a teritoriului Mun. Bucuresti. (ce-i drept e pe anul 2004, dar nu cred ca au schimbat ceva...)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informație GHEORGHIAN GHEORGHIAN Impozitul anual se calculează pe suprafața întregului apartament s au pe suprafața utilă. (vezi toată discuția)
Stabilirea zonelor de incadrare la impozit pentru comune cristinaptudor cristinaptudor Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca stiti cum stabileste consiliul local al unei comune zonele in functie de care calculeaza impozitul pe padure. Am o padure ... (vezi toată discuția)
Impozit cabana silvia99 silvia99 cum se calculeaza impozitul pe o casa/cabana? (vezi toată discuția)