avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie viagera neinscris in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie viagera neinscris in CF

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma lamuri cu privire la o situatie cel putin ciudata. Dupa moartea mamei, acum 4 ani, cand s-a desavarsit succesiunea la notar, prin actul de partaj, eu si sora mea am fost trecuti cu drept de abitatie in imobilul detinut de tatal nostru. Acum cand tatal se pregateste sa vanda acel imobil, am constatat ca la Cartea Funciara dreptul de abitatie nu a fost inscris de catre notar. Acesta a depus un act fara stirea noastra in care apare doar numele tatalui. Ce se intampla in aceasta situatie?! Este nevoie sau nu de prezenta noastra la vanzarea casei tatalui?! Este sau nu valabil dreptul de abitatie inscris in partaj, dar neinscris la cartea funciara?! Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
gogufoto, utilizator
Cel mai recent răspuns: gogufoto , utilizator 14:16, 27 Februarie 2017
Buna ziua,
Daca pe certificatul de mostenitor, aveti trecuta cota parte de mostenire din imobil, ce va revine in urma succesiunii, atunci tatal nu va putea vinde fara acordul dvs.
Dreptul de abitatie viagera, este un drept legal al sotului supravietuitor si nu al copiilor.
Voi cauta certificatul de mostenitor si voi citi exact. Nu stiu sigur. Au existat doua imobile separate si un restaurant. Fiecarui (tata, eu, sora) i-a fost atribuit cate o parte fiind considerate a fi cote egale.
Va multumesc frumos. Voi reveni :)
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
gogufoto, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Intrebare : iesirea din indivizune. Nicoleta70 Nicoleta70 Va rog daca sa se poate sa imi explice cineva cum pot iesi din indiviziune in urmatoarea situatie : la decesul tatalui meu 1984 au venit la mostenire mama mea ... (vezi toată discuția)
Am drept de abitație într-un apartament deținut în cote de egale, de el și de fiul meu. În caz de deces al lui, eu mai am drept de abitație? Stella63 Stella63 Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe ... (vezi toată discuția)