Buna ziua,
Am rugamintea de a ma lamuri cu privire la o situatie cel putin ciudata. Dupa moartea mamei, acum 4 ani, cand s-a desavarsit succesiunea la notar, prin actul de partaj, eu si sora mea am fost trecuti cu drept de abitatie in imobilul detinut de tatal nostru. Acum cand tatal se pregateste sa vanda acel imobil, am constatat ca la Cartea Funciara dreptul de abitatie nu a fost inscris de catre notar. Acesta a depus un act fara stirea noastra in care apare doar numele tatalui. Ce se intampla in aceasta situatie?! Este nevoie sau nu de prezenta noastra la vanzarea casei tatalui?! Este sau nu valabil dreptul de abitatie inscris in partaj, dar neinscris la cartea funciara?! Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Daca pe certificatul de mostenitor, aveti trecuta cota parte de mostenire din imobil, ce va revine in urma succesiunii, atunci tatal nu va putea vinde fara acordul dvs.
Dreptul de abitatie viagera, este un drept legal al sotului supravietuitor si nu al copiilor.
Voi cauta certificatul de mostenitor si voi citi exact. Nu stiu sigur. Au existat doua imobile separate si un restaurant. Fiecarui (tata, eu, sora) i-a fost atribuit cate o parte fiind considerate a fi cote egale.
Va multumesc frumos. Voi reveni :)