avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua,

Am urmatoarea problema, am depus demisia la firma actuala si ma pun sa stau in preaviz 45 zile conform cim avand functie de conducere. Eu as vrea sa stau 20 zile dar conducerea nu vrea sa accepte. Pot invoca, art.81 alin.8 C.mun., pe fondul nerespectari programuli de lucru si lucrarea a doua sambete lunar dar si folosirea mea ca si gestionar si facturist ? conform fisei postului meu nu vad nicaieri trecute aceste lucruri (sef statie betoane COR 122311). VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 27 Februarie 2017
Trebuia sa invocati nerespectarea c.i.m. inca de la depunerea cererii de demisiei si nu dupa ce ati depus-o.

Nu am vrut sa plec din firma cu cearta am zis sa fiu om dar nu stiam de cele 45 zile eu nu am cerut decat sa imi lase 20 zile de preaviz dar nu am cu cine sa ma inteleg. asa ca as vrea sa denunt acest contract de munca.

Mai pot depune alta demisie?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pueti depune o alta cerere de demisie, decat in situatia in care pe prima o revocati , iar anagajtorul este de acord cu aceasta situatie.
In demisia mea nu este specificat articolul cu care vreau sa plec si nici termenul de preaviz nu este specificat. Suna cam asa :
Subsemnatul ....salariat al societatii .. Pe postul ..... Va aduc la cunostinata demisia mea incepand cu 27.02.2017 .
Asta e tot, este o demisie tip de la firma
"Preavizul opereaza in virtutea legii chiar daca nu a fost mentionat de salariat in cererea de demisie."
(Curtea de Apel Bacau, SECTIA CIVILA, CAUZE MINORI, FAMILIE, CONFLICTE DE MUNCA, ASIGURARI SOCIALE, Decizia nr. 1307/28 Octombrie 2009; Sentința nr. 1307/2015 pronunțată de Tribunalul Iasi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot pleca viu viu Sunt sef laborator la o firma. Nu mi-am primit salariul pe martie si aprilie. Firma este in insolventa Mi-am gasit de lucru in alta parte, nu mi-au aprobat ... (vezi toată discuția)
Preaviz pentru functie de conducere dannyrox dannyrox Buna ziua. Am in contractul de munca functia de inginer fara alte specificatii. Am trecut in contract previz de 180 zile calendaristice (contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz elenasiarto elenasiarto Lucrez la o firma privat ca si economist(in C.I.M se mentioneaza ca preavizul este de 45 zile lucratoare).In urma unor neantelegeri patronul m-a chemat sa ma ... (vezi toată discuția)