avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot pleca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot pleca

Sunt sef laborator la o firma. Nu mi-am primit salariul pe martie si aprilie. Firma este in insolventa Mi-am gasit de lucru in alta parte, nu mi-au aprobat plecarea prin acordul partilor. Prin demisie, initial, mi-au spus ca trebuie sa stau 20 zile lucratoare, ulterior, mi-au spus 45 zile. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa pot pleca legal (nu pot sta 45 zile, pierd postul); as putea sa invoc faptul ca n-am primit salariile ca sa pot pleca imediat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 19 Iulie 2012
Neplata salariului constituie motiv pentru salariat de a demisiona fara preaviz ... in aceasta situatie, incetarea c.i.m. prin demisie nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

Art.81 alin.8 C.mun. : Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile codului muncii referitor la demisie xynightwish xynightwish Buna ziua, Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, ... (vezi toată discuția)
Posibila demisie razvypitesti razvypitesti Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz mirabelacamy mirabelacamy Buna, eu lucrez la o firma de o luna jumate si vreau sa plec deoarece mi-am gasit un job in domeniu. Pot sa demisionez fara preaviz? Seful nu vrea sa ma lase ... (vezi toată discuția)