avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studierea dosarului de judecator inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Studierea dosarului de judecator inainte de sedinta publica

Cine ma poate lamuri va rog, cum face un judecator sa citeasca si sa inteleaga probele la un dosar, in contextul in care el , intra in sedinta cu cel putin 20 de dosare, si care nu putine dintre ele, contin chiar si 2-3 sute de pagini ? Nici daca citeste ziua si noaptea 24/24 h, si tot nu le poate citi pe toate. Sau nu citeste nimic si da o decizie dupa cum vrea procurorul.
Ma refer la tribunale de prima instanta, si la Curtii de apel in special.
Cel mai recent răspuns: HQM , utilizator 17:45, 27 Februarie 2017
Judecatorul, inainte de a intra in sedinta, studiaza toate dosarele din sedinta respectiva.
Are la dispozitie, o luna- doua sau chiar si trei luni pentru a studia dosarele.
Cand intra in sedinta, are deja fise facute pentru fiecare din dosarele ce le judeca.
Cum sa aibe o luna , doua, cand procurorul trimite dosarul la grefa judecator , sa zicem pe 1 august , si eu primesc citatie in max doua saptamani, pe 15 august, iar procesul in 10 zile ? Plus ca el judeca in fiecare zi cate 20-25 de dosare, nu are pauza intre sedinte, chiar daca citeste in weekend , e imposibil. Nu mai vorbesc de scrierea motivarilor , la decizile date. Chiar daca are 5 secretare, sa dictezi la fiecare decizie motivari pe 10 pagini, e nebunie curata . E practic imposibil.
Eu cred ca procurorul, spune judecatorului ce decizie sa dea, la X ori Y dosar. Alta explicatie eu nu vad. Nici daca citesti printre randuri, si tot nu acoperi intreaga poveste la fiecare dosar ce trebuie judecat.
Explicatile dvs. nu stau in picioare, iar fisele, cred ca sunt facute de procurori, unde scrie deja ce pedeapsa sa dea la X ori Y, ori sa fie achitat . Nici daca esti superman, si ai patru ochi, nu ai cum sa citesti atat, El sa uita decat in hartiile scrise, si ce cere procurorul in rechizitoriu.
Judecatorul intra o data pe saptamana in sala; in restul timpului studiaza dosarele si scrie motivarile :)
Merci frumos de raspuns. M-am luminat/clarificat acum. Asta e posibil de realizat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razboiul nervilor 2! georgetta9 georgetta9 Este adevarat ca judecatoarea isi risca locul de munca indiferent ce pronuntare ar da? 1. Daca da pronuntarea in favoarea presiunilor care se exercita (pot ... (vezi toată discuția)
Provocare organe de cercetare mihaidom mihaidom Stimati colegii, voi prezenta un extras din motivarea unui judecator intr-o cauza penala de coruptie . Intrebare: Este provocare sau nu? \\\\" In acest ... (vezi toată discuția)
Nevinovat...dar inculpat...! gigelas gigelas Procurorul X,face o plangere penala cu autor necunoscut,pentru ultraj,fiind vorba de o scrisoare ce sustine ca ar fi primit-o,prin care era amenintat de ... (vezi toată discuția)