avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Intrarea in insolventa/faliment.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Intrarea in insolventa/faliment.

Buna ziua. M-ar interesa sa imi spuneti pasii pentru intrarea in insolventa/faliment a unei firme conform noii legi. Mai concret am o firma la care au venit in control si au dat amenda de 20.000 lei (10.000 lei in 48 ore) . Nu sunt disponibilitati financiare pentru plata amenzii . Intrebarea este: Cum pot intra in insolventa/faliment si daca se dovedeste ca nu este posibilitate de revenire financiara pentru plata amenzii nici prin activele firmei, exista sanse sa fie consecinte asupra administratorului ca persoana fizica, in sensul ca i se poate pune sechestru pe bunuri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:38, 27 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pragul minim pentru intrarea in insolventa este 40 000 lei.

Cat priveste raspunderea administratorului, aceasta poate fi atrasa doar in conditiile articolului 169 din Legea 85/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata furnizor b_nvalentin b_nvalentin Buna..Am o societate si am datori la un furnizor de 76.000 lei care nu ii pot plati (nu am emis file cec sau bilete sunt simplu facturi catre mine).Firma nu ... (vezi toată discuția)
Pragul minim care este? Imparatul Imparatul Care e pragul minim pentru a cere falimentul unei firme. Adica pentru a declansa procedura de insolventa. M-am uitat in legea 85/2006, reepublicata in 2010 si ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)