avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Prestare servicii ca acte de caritate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Prestare servicii ca acte de caritate

Buna,
Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea situatie: CMI Stomatologie vrea sa faca acte de caritate, adica 2 zile/luna sa lucreze pe gratis, sa ajute oameni care nu isi permit sa mearga la dentist. Ce acte trebuie intocmite? Cum se justifica faptul ca in acele zile lucreaza gratuit? Poate incheia acte de sponsorizare in sensul ca pt aceste lucrari primesti CMI-ul la randul lui materiale gratuite de la anumiti furnizori?Daca se poate un articol din Codul Fiscal.....
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:00, 28 Februarie 2017
Da, cu un contract de sponsorizare in care treceti prestatia si consumabilele aferente lucrarii.
Dar cititi si din codul fiscal art. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate
(1) Venitul net anual din activități independente se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile efectuate în scopul realizării de venituri, cu excepția situațiilor în care sunt aplicabile prevederile art. 69 și 70 .
...
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum și pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);
...
(6) Baza de calcul se determină ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere contributie asigurare privata de sanatate vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca cineva cunoaste mai multe amanunte despre posibilitatea deducerii asigurarii private de sanatate pentru salariati si modul de ... (vezi toată discuția)
Care sunt diferențele între sistem real și norme de venit? paulrberg paulrberg Am căutat pe tot Google-ul o explicație simplă pentru cele două tipuri de categorii de venituri, dar nu am găsit nimic bun. Cum diferă cele două, cum ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pfa adlala adlala Buna seara, Am o nelamurire in legatura cu sponsorizarea facuta de Cabinetul medical in limita de 5% din venitul net.,o consider cheltuiala nedeductibila si o ... (vezi toată discuția)