avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce platesc pentru 2 persoane?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce platesc pentru 2 persoane?

Locuiesc undeva in Titan. M-am trezit cu 2 persoane trecute la intretinere peste noapte. O intreb pe admnistratora de bloc si imi raspunde ca stie ea din surse ca prietena mea vine pe la mine. I-am cerut sa fie scoasa de la intretinere pentru ca ea are chirie intr-un alt bloc si nu locuieste cu mine. Imi zice ca are nevoie de cerere. Peste 4 luni iar ma trezesc cu 2 persoane la intretinere. Nu inteleg dc are nevoie de cerere pentru a scoate pe cineva de la intretinere si nu are nevoie de cerere si de a pune pe cineva la intretinere?
Administratorul sta de veghe ca pe timpul lui Ceasca? As vrea o solutie
reala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Misuro28Romania , utilizator 10:45, 1 Martie 2017
Solutia reala o gasiti acolo, la dv. in bloc, cu administratorul dv. prevazator si cerber X-(, ca legislatia privitoare la comportamentul oamenilor e deficitara.

Daca trebuie sa faceti cerere de scoatere de la intretinere, spuneti-i administratorului ca trebuie sa aiba de unde o scoate, adica ar fi trebuit s-o inregistreze in cartea de imobil inainte de a o pune la intretinere deoarece asta ar presupune ca locuieste acolo, ceea ce in mod sigur n-a facut.
Nu e ilegal sa dormi in alta parte decat in patul propriu, dar e contraventional sa administrezi cartea de imobil si sa nu o ai completata. ;)
daca prietena d-vs. poate aduce de un de locuieste o chitanta sa dovedeasca faptul ca acolo la ea a platit intretinerea in perioada respectiva este cel mai bine...doar nu poti sta in 2 locuri in acelasi timp...si asa sa se convinga si administratorul de gafa pe care o face..
Nu mai intrebati, contestati in scris lista de plata cu nr de inregistrare.
Cnad trebuie sa dea explicatii in scris pentru abuzuri nu stiu ce sa faca.

Art. 12-HG1588/2007
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
(A)Drepturi:
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
cyan, moderator
numarul de persoane se trece pe baza de proprie raspundere a dumneavostra.
Acolo e un abuz, din prostie sau din rea vointa.
Bun. Si in cazul in care persoana chiar locuieste acolo dar se sustrage de la plata întreținerii?

Alte discuții în legătură

Abuz al presedintei asociatiei Jenna1213 Jenna1213 Buna. Administratul blocului meu e si presedinta de asociatie. Am problema ca a obisnuit deja de 2 ori sa imi treaca imi plus cate o persoana la numarul de ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la cheltuieli la 2 asociatii de proprietari distincte... Luci23 Luci23 Buna ziua, am o problema. Sunt trecuta cu cheltuielile la 2 asociatii de proprietari distincte. Adica platesc in 2 locuri (la parintii mei acasa si mai nou la ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)