avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor

Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la politie a constatat daunele si pe baza declaratiilor date de noi 3 conducatori implicati in accident s-a stabilit vinovatul acesta a recunoscut(cel cu opel).Am semnat procesul verbal intocmit de politie am luat copie dupa asigurarea ceui care a produs dauna si am mers la Carpatica Targoviste.Acolo totul bine am facut dosar inspectorul de daune a spus ca se rezolva repede.Am mers si la service-ul agreat de ei,eu avand masina noua urma sa pierd garantia la caroserie dar ce fac pentru a termina repede.Au trimis dosarul la Sibiu.Aici in prima zi cand am sunat mi-au zis ca este la semnat pentru aprobare.A treia zi nu mai stiau de dosarul meu.Timp de o saptamana ei mi-au pierdut dosarul dupa care l-au cerut din nou.L-au primit a doua oara dar de data asta mi-au spus ca trebuie dus la expertiza ca exista ceva dubii in privinta producerii accidentului,in conditiile in care exista procesul verbal semnat de politie si de noi cei 3 implicati in accident.Am stat si dupa aceasta expertiza si acum imi spun ca nu ma despagubesc pentru ca accidentul nu s-a produs asa cum am scris mai sus.
Ce pot sa fac in acesta situatie?Masina inca nu este reparata.
Cel mai recent răspuns: bogdan2506 , utilizator 20:06, 2 Decembrie 2010
faceti o sesizare catre CSA
[ link extern ]
si cititi cu atentie ordinul 20/2008 privind despagubirele RCA
[ link extern ]
apoi prezentativa la sediul lor.
Trebuie sa si motiveze refuzul efectuarii platilor,
1, A refuza plata in urma expertizei inseamna ca exeprtii Carpatica considera ca exeniemntul s-a produs in zlte ocnditii si ca dinamica accinedtului nu a fost cea relatata de dvs.
2. Sesizati CSA
3. Invitatii la o Conciliere si daca nu reusiti sa obtineti plata despagubirii in actionati in judecata .

succes
As vrea sa stiu cum se face o expertiza.Nu trebuiesc vazute masinile in cauza?Poate pozele facute nu sunt justificative.Conditiile in s-a produs acidentul sunt scrise in procesul verbal de la Politie.Politia a fost la fata locului a constatat si scris procesul.Nu vad ce neconcordante ar putea fii.
Oricum eu incerc rezolvarea pe cale amiabila si nu am chef sa ajung in instanta.Dar daca este nevoie o voi face fara nici o discutie.
Cred ca ar trebui facut un protest impotriva Carpatica,poate asa se sesizeaza CSA si nu le mai da voie sa incheie RCA.
TamaraL a scris:

1, A refuza plata in urma expertizei inseamna ca exeprtii Carpatica considera ca exeniemntul s-a produs in zlte ocnditii si ca dinamica accinedtului nu a fost cea relatata de dvs.
2. Sesizati CSA
3. Invitatii la o Conciliere si daca nu reusiti sa obtineti plata despagubirii in actionati in judecata .

succes


Cum se poate realizeaza o invitatie la conciliere?
multumesc.
invitatia la conciliere se realizeaza in baza dispo art 720 cod procedura civila...cititi-l si actionati in consecinta..

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba irbo irbo buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva firmei de asigurari Bias39 Bias39 Acum cateva luni in urma am avut un accident de masina, mai exact o alta masina m-a lovit in timp ce stationam, cu luminile de avarie aprinse. In urma ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)