avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, daca se poate, in urmatoarea problema: Mama mea a decedat in urma cu 6 luni. Am ramas eu si tatal meu si am dori sa facem succesiunea. Parintii mei sunt amandoi proprietari pe apartamentul lor. Problema este ca eu, ca fiu, am un credit pe care nu am reusit sa-l platesc la timp, iar in momentul de fata sunt executat silit prin poprire pe salariu. As dori sa intreb daca creditorul meu este chemat si de cine, la masa succesorala? Pot transmite/vinde in aceeasi zi in care se face succesiunea, partea mea de mostenire tatalui meu? Sau va rog sa imi spuneti ce pot sa fac ca apartamentul sa fie in intregime al tatalui meu deoarece ei au muncit pentru el. Stiu ca nu pot renunta la mostenire deoarece ar veni celelalte rude la masa succesorala. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radutavictor , utilizator 15:25, 28 Februarie 2017
Creditorii dvs nu vor fi citati sau chemati la dezbaterea succesiunii.
Dupa dezbaterea mostenirii puteti dona tatalui cota dvs din apartament.
Insa nu prea se poate in aceeasi zi, pentru ca trebuie intocmita documentatia cadastrala (in cazul incare nu aveti, dureaza cam o luna) si apoi intabulat certificatul de mostenitor (ceea ce dureaza o saptamana).
- Avind in vedere ca succesiunea este imprescriptibila,o puteti face dupa decesul tatalui daca nu s-a facut succesiunea dupa decesul primului parinte Dezbaterea succesiunii nu e obligatorie Ce trebuie sa faceti acum e acceptarea expresa (costa 40-50 lei) printr-o declaratie autentica data in fata oricarui notar .
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Va multumesc! Pot cesiona sau vinde drepturile succesorale? Este adrevarat ca mostenirea deschisa si nelichidata poate fi instrainata, ceea ce inseamna ca intreaga cota mostenita poate fi vanduta inainte de dezbaterea succesiunii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea oanastnc oanastnc Suntem un frate si o sora la parinti(ambii adulti) , tatal nostru a decedat in iunie 2015, mama noastra doreste sa facem succesiunea pina la implinirea unui an ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune loredana69 loredana69 doresc sa dezbat o mostenire la care mai trebuie sa vina fratele meu si sotia tatalui meu.noi,fratii dorim aceasta dezbatere dar sotia tatalui nu.cum se face ... (vezi toată discuția)
Donare mostenire Zechino Zechino Buna ziua, As dori un raspuns avizat in urmatoarea chestiune. Parintii mei au murit in urma cu cativa ani iar noi suntem 3 copii. Dupa tata, fiindca el a ... (vezi toată discuția)